Vijfde week

Hallo allemaal,

hier even een update van onze vijfde week. Wij hebben deze week veel zelf kunnen doen en deden elk drie bevallingen! Deze waren niet allemaal in even gemakkelijke omstandigheden, maar uiteindelijk stelden moeder en kind het steeds goed! Elise is een hele ervaring rijker met het uitvoeren van een bevalling op een brancard in de gang van het operatiekwartier. Er was beslist dat deze vrouw een keizersnede zou krijgen omdat het kindje te groot zou zijn, maar er was nog een operatie bezig waardoor we moesten wachten in de gang. Het kindje had echter niet zoveel geduld en is dan maar langs de gewone weg ter wereld gekomen. Elise spurtte de operatiezaal binnen om aan handschoenen te geraken en zette op die manier een gezond meisje op de wereld van 4 kilo, genaamd Laure-Anne! Moeder en kind blij en gezond, het operatiekwartier iets minder blij omdat ze even zonder handschoenen zaten…achja “het leven is aan de rappe” zeggen ze wel eens bij ons

Ik daarentegen heb geleerd dat de kochers in Afrika niet altijd even goed werken en dat je daardoor een heel bloedbad kan veroorzaken. De kocher die op de navelstreng was geplaatst werkte niet goed meer waardoor deze had gelost en al het bloed uit de navelstreng spoot (gelukkig was dit de kocher die op het stukje navelstreng zat dat aan de placenta vast hing en niet aan de baby!). Ik zag dit en kneep hem zo vlug mogelijk dicht terwijl ik riep naar de vroedvrouw om mij een andere kocher te brengen.

In het weekend zijn wij samen met de tuinman vanop een berg naar de zonsopgang gaan kijken. Dit was wel eens mooi om te zien. Verder hebben wij van de gelegenheid gebruik gemaakt om in het weekend nog wat voor school te werken. Wij hopen dat deze week even productief mag zijn!

Groetjes
Elise en Kimberly