Voorbereidingen & Vertrek

Het is nu eindelijk zo ver. Morgen (28/02/2015) vertrek ik naar Duitsland.

 Na de examens in januari had ik nog heel de maand februari om mij voor te bereiden en alles in orde te brengen voor de reis naar Duitsland. Het was wel zo leuk om je niet tijdens of vlak na de examens te moeten haasten om alles in orde te krijgen voor de uitwisseling maar de maand is toch wel snel voorbij gevlogen.

Het contact met Aalen verliep altijd goed en vlot en buiten een paar problemen vind ik dat alles zeer goed verlopen is tot nu toe. Ik verblijf in een appartement dat je kon huren via de school en heb daar snel en duidelijk antwoord op gekregen. Ook heb ik al contact gehad met een ‘Buddy’ van in Duitsland die mij een beetje op weg moet helpen als ik aankom.

Het voordeel van naar Duitsland op uitwisseling te gaan is dat je er mogelijk met de auto naartoe kan. Morgen vertrek ik samen met wat familie die mij in Aalen gaan helpen instaleren voor ze terug gaan naar België. Hierdoor word de stap om alleen te gaan toch iets kleiner.

We zullen dan verder nog wel zien hoe het verloopt maar ik kan je wel al zeggen dat de 1e 2 weken al volgepland zitten met activiteiten die de school georganiseerd heeft voor de buitenlandse studenten. Ik zal me dus zeker niet vervelen!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *