Women’s time

In het Klein Kasteeltje zitten alle doelgroepen bij elkaar, maar soms heeft iedere doelgroep een moment nodig voor zichzelf. Vandaag schrijven we over de toffe, leerrijke momenten die we deelden met de adolescente meisjes en volwassen vrouwen.

Let’s dance!
Vorige week donderdag kon iedere vrouw haar talent tonen tijdens de buikdansactiviteit. De volwassen vrouwen gingen direct aan de slag met de buikdanskledij die Catoo had meegenomen. Door haar vroegere ervaring als buikdanseres kon ze de typische bewegingen uitleggen en voortonen aan de dames. Ons doel was om de vrouwen hun eigen talenten te laten ontdekken en deze in te zetten. Tot onze verbazing toonden ze onmiddelijk hun skills en nodigden ze ons uit om samen te dansen. Er was veel interactie en enthousiasme. Bij het openen van de deur voor andere vrouwen die zich later bij de activiteit voegden, viel het dansen steeds stil. De vrouwen verborgen de buikdanskledij achter hun rug en wouden zeker niet gezien worden door mannen. Daarom hadden ze vooraf ook gevraagd om de gordijnen gesloten te houden. In de loop van de activiteit ging een Palestijnse dame achter haar traditioneel kleed. Ze stond erop dat Catoo dit zou passen en hierin zou dansen. Nadien wou ze absoluut een foto van dit speciale moment. Je kan hem hieronder bewonderen:

A gift for you
Op 8 december 2017 vindt er een vrijwilligersfeest plaats in het Klein Kasteeltje voor de vele vrijwilligers die zich dagelijks inzetten voor de bewoners. Het ergoteam staat hier bekend voor zijn creativiteit en daarom werden wij  aangesproken om een bedanking te voorzien voor de vrijwilligers. Wij staken onze hoofden samen en werkten een tof cadeau uit samen met de adolescente meisjes. We hadden een voorbeeld van het cadeau voorzien, maar de meisjes maakten er hun eigen topversie van. Zo kregen we stuk voor stuk unieke creaties.