Tercera semana en Girona

Hey iedereen!

Al eventjes geleden dat ik niet meer van me heb laten horen maar ga ik dus… Mijn derde week was één van de zwaarste maar ook één van de meest leerrijkste week van heel mijn stage! Ik stonde in de “rincón”= een aparte gang waar de patiënten met de meeste zorgen liggen en ook de geïsoleerde patiënten. Dus ge kunt u al inbeelden!

Ik mocht diepe wonden verzorgen,stomas leegmaken,TPN voeding toedienen,medicatie toedienen,clexane inspuiten,… Het klinkt misschien niet veel maar het was wel zo! Ik werkte elke dag met een andere verpleegkundige dus uiteindelijk legde ik de uit wie wat had en welke zorgen de zorgvrager nodig had. Ik vond dat heel uitdagend en plezant. Ik heb veel bijgeleerd tijdens mijn derde week stage!

Ik heb geleerd om linken te leggen tussen de pathologie van de zorgvrager en zijn therapie. En ik denk dat essentieel is als verpleegkundige!

Ik heb nog een paar dagen te gaan maar word er nostalgisch van want de verpleegkundigen zijn geniaal, de patiënten zijn super & Girona is een prachtige stad (een echte aanrader)!!

Tot binnen een paar dagen voor meer nieuws!

 

Besos desde Girona.xxx