Dag 1 en 2

Cześć!

Zondag 13 oktober 2024 ben ik om 16u geland in Kraków (Polen). Het was rustig op de luchthaven en ik had daardoor snel mijn koffer. Rond 16u30 kwam ik aan in het hotel. Ik verblijf in ‘Hotel Wilga’. Het hotel ligt op slechts 15 minuten wandelen van het congres wat zeer handig is.

Maandag 14 oktober had ik een vrije dag. Deze tijd nam ik om op verkenning te gaan in de stad. Krakau is rijk aan historische monumenten en groene gebieden zoals het ‘Planty Park’. Daarnaast zijn er ook in het centrum twee grote winkelcentra. Ik ben gaan winkelen in één ervan. Het was wel even wennen aan de andere munt (Poolse złoty).

In de namiddag heb ik het ‘Małopolski Szpital Ortopedyczno-Rehabilitacyjny im. prof. Bogusława Frańczuka’ ziekenhuis bezocht. Daar heb ik de neurologische afdeling bezocht. Op deze afdeling werken twee vrouwelijke ergotherapeuten rond handrevalidatie. Zo helpen ze bij het schrijven, maken ze gebruik van spiegeltherapie, leren ze het gebruik van bepaalde hulpmiddelen aan, geven ze art therapie (bijvoorbeeld macramé) enzovoort. De cliënten die zij zien zijn cliënten die een CVA gehad hebben, cliënten met reuma, cliënten met Parkinson enzovoort. De ergotherapeuten hebben een apart lokaal voor hun therapieën. Het is een zeer gezellig lokaal waar je niet het gevoel hebt van in een ziekenhuis te zijn. De cliënten komen van 9u tot 13u en dan voeren de ergotherapeuten administratieve taken uit. Cliënten die nog therapie willen, na 13u, kunnen komen, maar dat is niet vaak het geval. Het was een zeer leerrijke en aangename rondleiding.

Dit waren de eerste twee dagen in Polen.

Groetjes Sarah