Op z’n zondags & bezoek aan een universiteit

¡Hola! 

Onze allerlaatste twee dagen in Oviedo zitten erop. Zondag 29 oktober hadden we een rustdag. Aangezien we maandag pas een bezoek konden brengen aan een instelling konden we deze dag gebruiken om de stad te ontdekken. Het congres had de voorbije dagen al onze aandacht en energie opgeëist zodat we weinig tijd over hadden om de stad als echte toerist te verkennen. Daarom trokken we er zondag op uit om de oude stad te bezoeken. De oude stad is zeker het bezoeken waard! We vonden er tal van mooie gebouwen terug, souvenirwinkels, muziek in de straten…

Het was die dag ook marktdag met zowel rommel- als marktkramen. We kregen dan ook de kans om tapas te gaan eten. We aten verschillende lekkernijen zoals: gefrituurde brie met frambozencoulis, kaaskroketten met Ibéricoham, calamares, patatas bravas, gefrituurde chicken sticks met een heerlijk glas rode wijn. Achteraf bezocht Rawin nog “Monumento al Sagrado Corazòn de Jesùs”, helemaal boven op de top van een heuvel.

Maandag 30 oktober bezochten we de Facultad Padre Ossò. We kregen hier een rondleiding van het hoofd van de opleiding ergotherapie. Het was zeer interessant om hun verschillende praktijklokalen te zien. Zo hebben zij bijvoorbeeld een volledig lokaal omgebouwd tot een appartement om in te oefenen. Ook hebben zij een aparte ruimte om met kinderen te oefenen, om protheses te maken, assessments af te nemen… Hun opleiding bestaat uit 4 jaar met 240 credits. Daarna was er nog tijd om een koffie te drinken met twee lokale studenten ergotherapie. Wij hebben hen bekogeld met vragen, alsook verteld over onze richting en school in Brussel. Er was ook ruimte om te vertellen over het leven in België en Spanje en wat de grootste verschillen zijn.

Wanneer we deze blogpost schrijven, zitten we te wachten op onze vlucht van Oviedo naar Madrid. Daar hebben we een overstap richting Brussel.

Het was een zeer leuke ervaring die we aan iedereen aanraden!

Adiós