Al bijna een maand hier!

Hei Hei

Het is ondertussen al twee weken geleden dat ik (Tinneke) nog iets gepost heb.

De reden waarom ik vorige week niets gepost heb, is omdat ik niet echt iets te vertellen had. Het was namelijk zo dat ik nog geen stage had en ik eveneens ook niet veel te doen had. Ik besloot om me dan maar goed uit te rusten zodat ik met veel energie aan mijn stage kon beginnen.

Op twee februari begon ik aan mijn stage. Ondertussen heb ik al een week stage gelopen in Kunnonkoti. Dit is een modelhuis binnen onze school (TUAS) waar je terecht kan voor inlichtingen over het inrichten van je huis op een ergonomische manier. Hier bevinden zich de nieuwste technologieën die mensen helpen hun alledaagse handelingen eenvoudiger te laten verlopen. De focus van Kunnonkoti ligt op oudere personen die zo lang mogelijk zelfstandig thuis willen blijven wonen. Zij kunnen hier gratis (na doorverwijzing van een arts) een rondleiding krijgen waar uitleg gegeven wordt over technologie of tools die voor hen van toepassing kunnen zijn. Ook geeft Kunnonkoti rondleidingen aan studenten die in de zorgsector studeren. Zij krijgen dan een rondleiding met de belangrijkste hulpmiddelen die ze wellicht later veel zullen moeten gebruiken. Ik zelf zal ook zo een rondleiding moeten geven (in het Engels) aan andere uitwisselingsstudenten.

Verder doet Kunnonkoti veel wetenschappelijk onderzoek. Hier ga ik dan ook aan meewerken. Deze week moest ik zelf een onderwerp zoeken om een review over te schrijven die van toepassing is op Kunnonkoti. Na lang zoeken en vergelijken van wetenschappelijke artikels ben ik tot de volgende titel gekomen: Assistive technology in elderly care: tools and benefits. Verder ga ik samen met twee Finse kinéstudenten een escape room uitwerken in Kunnonkoti. Deze ‘room’ moet studenten helpen de verschillende technologieën en hulpmiddelen te leren kennen.

Persoonlijk vind ik het wetenschappelijk onderzoek echt niet leuk om te doen. Ik verveel mij dan ook snel en probeer niet in slaap te vallen. Gelukkig kan ik af en toe afwisselen van onderwerp door samen te werken met de twee Finse studenten i.v.m. de escape room. We zijn momenteel aan het plannen om zelf een escape room te proberen hier in Turku. Dit telt mee als stage-uren en dit is dus mooi meegenomen :).

Behalve onze stage hebben Elodie en ik ook lessen die we hier volgen. Voor een van onze lessen (Get Finternational) moeten we deelnemen aan verschillende activiteiten georganiseerd door ESN-IAC of door de school. Een van de activiteiten die we al gedaan hebben was ijsschaatsen. Het was de eerste keer dat we hier schaatsten en het was leuk om te doen. vandaag (zondag) was onze volgende activiteit: sauna en ice dipping. Dit hebben we al eens gedaan, maar herhaling kan natuurlijk geen kwaad. (Het zou blijkbaar niet slecht zijn voor de gezondheid ;)) Na een deugddoende sauna was het Sushi-night op ons verdiep. En het smaakte!

.

 

Dat Turku een studentenstad is, werd op donderdag echt wel duidelijk. Het was die dag namelijk Pikkulaskiainen-dag. Een dag waarop alle studenten zich verzamelen in Turku-stad, gekleed in hun overal (studentenoutfit hier) om dan met een zelfgemaakte kar een heuvel af te glijden. Hiervoor krijgen ze dan punten van de jury op verschillende onderdelen (extra punten voor diegenen die naakt de berg afgaan). Verder werd er overal gedronken en gefeest. Op aanraden van de studentencoördinator ben ik hier dan ook samen met een van de studenten van mijn stageplaats naartoe gegaan. Het was een zeer leuke dag. Vrijdag was het een iets mindere dag omdat ik terug moest opstaan om 6.45u .

Tijdens de voorbije week hebben we ook Lapland geboekt! Wij vertrekken op twee maart naar Levi voor zes dagen. Iets waar we beiden heel erg naar uitkijken! Ondertussen zitten we hier al bijna een maand! De tijd vliegt hier…

Moika!