Kunja Grant

Iedere twee weken stellen we ons kamp op in Kunja Grant, op het schoolplein. Na onze aankondiging in de moskee en chai, gaat het team aan de slag.

Na het nemen van de vitale parameters krijgen de vrouwen educatie van Rachid. ‘Environmental Health’ is het thema van deze en volgende week. Rachid vertelt over verontreiniging van water, lucht en straat, over hoe je je handen best wast, over Cholera,.. image

Wondzorg
imageNa het uitwassen van de wonde met water en zeep; iets wat ze hier duidelijk -aan het gestaar te zien- niet gewoon zijn te zien haal ik het dode, nutteloze weefsel uit de wonde. Een pincet is er niet, ik bedien me van een prik-staafje voor de Hb-tests.

imageOp mijn wandelingetje in het dorp opzoek naar potentiële patiënten kom ik deze schattige kleine tegen. 4000 roepies en hij is van mij!

imageDorpskindjes. Net zoals al zoveel andere kinderen dat ik hier tegenkwam lijken ook zij gewend in stilte niets te doen. Ik kan me niet voorstellen dat in België een kind van 3, 4 of 5 uren kan stilzitten en zwijgen! De mama is nog steeds in pyama, ik probeer gebruikmakend van een beetje Hindi en gebarentaal , duidelijk te maken dat als ze naar de kliniek komen wil, ze zich deze keer vóór 14u moet aanmelden bij de afministratieve post. Het voelt nogal vreemd aan om zoiets te moeten uitleggen aan iemand die niet in het bezit is van een uurwerk of klok.

imageDeze verlegen jonge vrouw bleef ons op afstand aanschouwen.

About evacorbiaux