~ De start van ons avontuur ~

Szia!

Er waren eens 4 meisjes die op Erasmus gingen in Boedapest…

We kwamen aan met zeer veel enthousiasme en luid gebabbel en hier was Hongarije duidelijk niet op voorbereid. Dat hadden we duidelijk gemerkt aan de starende, strenge blikken op straat. Uiteindelijk bleek het dat de Hongaren altijd zo zuur kijken. We wouden zo graag bijleren. Hierdoor gingen we bijna dagelijks langs de school om meer informatie te verkrijgen. Doordat onze ankerpersoon niet meer aan de school verbonden was en niemand op de hoogte had gebracht, konden ze ons deze informatie niet geven. Alles moest dus nog geregeld worden. Dit leverde een paar vrije dagen op en zijn we de stad gaan verkennen.
In ons volgende gesprek met de nieuwe ankerpersoon werd meegegeven dat de lessen opnieuw een week werden opgeschoven. In die week moesten we onze medische testen gaan laten uitvoeren, die voor ons uit de lucht kwamen vallen. Het bleek dat Eva dit ons had moeten vertellen zodat we dit in ons eigen land konden laten doen. Helaas, nu moest het hier. We hebben een HIV-test laten doen en we hebben een scan laten maken van onze longen. Deze laatste was gesitueerd in een winkelcentrum, maar ondanks deze testen hebben we er nog een fijne week van gemaakt. We zijn namelijk lekkere donut’s gaan eten in een gespecialiseerde shop.

Ons verblijf en ESN

We verblijven in Milestone, dit is een studentencomplex met op dit moment 116 studenten van verschillende nationaliteiten. In ons gebouw staat een airhockey tafel en een pooltafel, In deze activiteiten zijn we dus al echt pro’s geworden.
We hebben allen onze eigen kamer en delen geen faciliteiten met elkaar. Machteld deelt haar badkamer en keuken met een Spaans meisje. De Spanjaarden leven via een hele andere klok, hierdoor zien ze elkaar niet veel.
In Milestone zijn er een heleboel gemeenschappelijke ruimtes zoals een lobby, een fitnessruimte en een partyroom. Hier is een foto van de waakhond, Franky.

We doen veel samen, maar soms gaan we onze eigen weg. We hebben al veel mensen leren kennen in Milestone, maar ook in de ESN groep. Met deze mensen zijn we ook heel actief. Zo zijn we beland in een messenger-groep waar veel mensen aan deelnemen, dit maakt het gesprek vaak chaotisch. De mensen zelf zijn super tof!

Szia!