~ Daguitstap Bratislava ~

Szia!

14 februari, Valentijn.

Wij hebben met ons 4 de bus naar Slowakije genomen en daar hebben we een dagje rondgelopen in de hoofdstad Bratislava.

We hebben onze bustickets gekocht bij de firma ‘RegioJet’. Dit is heel sterk aan te raden. We hebben voor de heen- en terugreis in totaal 16,5 euro betaald. Daarbij kregen we nog een warm drankje aangeboden EN iedereen had een persoonlijk schermpje om films of series op te kijken (je kreeg een hoofdtelefoon, daar kwamen ze later mee rond). Dit was dus echt wel luxe.

Aangekomen in de stad, een half uur voor de geplande aankomsttijd, zijn we eerst een beetje in de straten gaan rondlopen. Vervolgens zijn we naar een kasteel geweest met een prachtig uitzicht. Doorheen de hele stad zijn er enkele bronzen beelden. Deze zal je ook tussen de foto’s zien.

Na het prachtige uitzicht hebben we nog wat meer gewandeld. Op weg naar het huis van de president zijn we markeringen op de grond tegengekomen. Deze markeringen duiden aan hoeveel kilometer je verwijderd bent van andere hoofdsteden. Brussel was 971 km, nog niet zo ver dus.

Het volgende wat we wilden bezoeken was een militair kerkhof. Dit kerkhof is gelegen op een heuvel en gaf dus ook een mooi uitzicht. Hoewel het een klim was om er te geraken, waren er wel enkele mooie gebouwen namelijk de gebouwen van enkele ambassades.

Nu op naar de laatste stop van de dag ‘De blauwe kerk’. Deze kerk was niet open, maar de buitenkant was zeker de moeite.

Szia!