Plonske wagen!

Woensdag zijn we in de namiddag gaan zwemmen met een aantal kinderen van de stichting.

We zijn vertrokken met een klein hartje, dit omdat we niet goed wisten wat te verwachten en omdat we dit nog nooit hadden gedaan met kinderen die een meervoudige beperking hebben.

De rit naar het zwembad was al een belevenis op zich, we zaten namelijk met maar liefst 13 personen in een autobusje. Waarvan 4 personen in een rolstoel zaten. Het busje zat echt stampvol, zo vol dat We op elkaars schoot moesten zitten. En hier is het echt geen weer om op iemand zijn schoot te gaan zitten, veeeeeel te warm voor!

Het zwemmen zelf was heel leuk! Tijdens het zwemmen was het 1-op-1 begeleiding. We hadden beide een kind toegewezen gekregen en hier stonden we dan voor in, ook voor het omkleden. In het zwembad zelf hebben we ons goed geamuseerd, je zag dat de kinderen ervan genoten. Dit omdat ze continu lachte en speelde in het water. Enkel het kindje dat Kachiri moest begeleiden genoot er niet zo van, maar dit hadden ze op voorhand gezegd. Het kindje houdt niet van water.

We hadden van een personeelslid 3 zwembanden meegekregen en deze kwamen goed van pas, zo konden de kinderen zelf wat rond drijven in het water en moesten ze niet de hele tijd vast gehouden worden.

Wat wij vooral fijn vonden aan het zwembad was dat het water warmer was dan onze douche. Dit deed ons goeeeeed!!

Na het zwemmen zijn we terug met het volgepropte busje naar de stichting gereden, leuk is toch anders hoor 😉

Xoxo Kachiri en Valerie