Tweede stageweek

Onze tweede stageweek zit er al op. De tijd vliegt als je bezig bent.

We hebben een drukke tweede week gehad bij Stichting Betheljada.

Maandag verliep de voormiddag heel normaal en hebben we activiteiten met de kinderen gedaan, maar in de namiddag was er een bijscholing voor de verzorgsters die werken in de stichting. Deze bijscholing werd gegeven door een fysiotherapeute die ambulant komt helpen . Het was een bijscholing omtrent rolstoelen, over de zithouding, hoe dat de maten opgemeten moeten worden, over de verschillende onderdelen… De fysiotherapeut had ons gevraagd of wij haar wilde helpen tijdens de bijscholing. Dit deden we maar al te graag. De workshop was uitgelopen tot na 15u en hierna wou de fysiotherapeut nog een aantal zaken met ons bespreken over een aantal rolstoelen van kinderen. We hebben 2 kinderen nog een betere rolstoel gegeven en uitgelegd aan de verzorgster hoe ze in de rolstoel geplaatst moet worden en waar ze gefixeerd moet worden. Het was 17u wanneer we thuis kwamen en normaal hebben we om 15u al gedaan. We waren heel moe, we hadden maar liefst 9,5 gewerkt die dag in de warmte!!

Dinsdag dachten we een beetje vroeger te stoppen, dit omdat we nog moe waren van onze vorige dag. In de voormiddag zijn we eerst gaan nakijken of de kinderen die we maandagavond een betere rolstoel hadden gegeven wel in die bepaalde rolstoel zaten. We kwamen aan en zagen meteen dat de kinderen terug in hun oude rolstoel zaten, dit vonden we echt niet oké. We zijn het hoofd van de stichting gaan halen en hebben haar uitgelegd dat het echt wel belangrijk is dat de kinderen in die andere rolstoel zitten. We hebben de kinderen dan in de juiste stoel geplaatst en toen zag ze dat het inderdaad veel beter was als de kinderen in de andere stoel geplaatst worden.

Dinsdagavond zijn we in een lokaal caféetje, genaamd café loco taco’s en lasagne gaan eten, dit smaakte! Hierna was het karaoke in de bar! We hebben die avond leuke nieuwe mensen leren kennen.

Woensdag was het een heel fijne stagedag, het was namelijk feest. Twee van de mensen die werken bij de stichting, deden hun laatste dag. Het was dus een afscheidsfeest. Wij en de twee activiteitenbegeleiders hebben in de ochtend alles klaargezet, versiering, hapjes en drankjes, muziek, shmink… Tegen 11 uur zijn alle kinderen en verzorgsters bij elkaar gekomen en dan is het feest begonnen. Het was echt heel gezellig! Hierna heeft iedereen dan samen gegeten. Nadien is er een Nederlandse zangeres gratis komen optreden, speciaal voor deze kinderen. Ze leken er echt van te genieten!

Woensdagavond waren we moe, na het feest. Dus we hebben twee studenten die we hebben leren kennen uitgenodigd en hier hebben we samen temptation island meegekeken! Ooh ja wij volgen het ook van hier uit.

Donderdag was een ontspannende dag op stage voor de kinderen, we zijn met 4 kinderen en 4 begeleiders, naar Eco Resort geweest. Dit is een hotel en daar worden de kinderen een beetje verwend. Elke week gaan ze gratis genieten van het mooie uitzicht, een drankje en hapjes. Ze leken helemaal tot rust te komen en dit konden wij ook wel eens gebruiken!

Vanavond gaan we opnieuw naar café loco, genieten van gratis BBQ. Dit omdat het café 1 jaar bestaat! En daarna gaan we wat feesten!

Xoxo Kachiri en Valerie