Week 3!

Hallo, hier zijn we weer!

 

Deze week is voorbij gevlogen! Op stage begint alles wat vlotter te verlopen en we hebben zelf elk een bevalling overdag kunnen doen! 😀 Voor de rest van de bevallingen worden we in de nacht nog steeds opgebeld en zo komen we toch al een een mooi aantal. In totaal hebben we er elk al 6 gedaan! Verder krijgen we de unieke kans om te hechten en Liesa heeft zelfs haar eerste episiotomie geplaatst!

Buiten de bevallingen doen we ook de prenatale consultaties, wel zo’n 10 tot 16 per dag! Stilletjes aan beginnen we het hier echt gewoon te worden en kunnen we onszelf toch al echte vroedvrouwen noemen.

Tussen de stage door moest ook ons visum nog steeds geregeld worden. Normaal is het kantoor open van 7u30 – 12u30. In de namiddag ook, maar het gebeurt echter vaak dat ze in de namiddag dicht blijven. Wij maandag vol goede moed naar daar gestapt… Gesloten. Er zaten wel 15 mensen te wachten, maar niemand van de immigratie te zien. Nu werd ons duidelijk dat het gewoon open gaat wanneer ze er zin in hebben. Dinsdag was het wel open en werd ons verteld dat ons visum pas donderdag klaar zou liggen. Donderdag trokken we vol goede moed opnieuw naar het kantoor. Weer gesloten! Uiteindelijk kwam er rond 10 uur(2,5 uur te laat!) toch iemand open doen. Eindelijk! Na nog een half uurtje wachten in de wachtzaal, waar het bankje dan ook nog eens instorte… konden we eindelijk ons visum in ontvangst nemen.

Het weekend hebben we doorgebracht in Kibuye samen met de meisjes uit Zwitserland. Van cyangugu tot daar is het gemakkelijk bereikbaar met de boot of bus. Wij kozen voor de boot. Ze zeiden ons dat we er op 3 uurtjes wel zouden zijn. Uiteindelijk zouden we na 5 uur pas arriveren. Het was een super leuk weekend! We hebben gewandeld, gezwommen, het Napoleon eiland (met vleermuizen) bezocht en eindelijk nog eens lekker gegeten! Een echte aanrader! De terugreis hebben we met de bus gedaan. In het begin zaten we een beetje opgepropt maar toen er wat mensen afstapten viel het al bij al wel mee. De bus wordt echt VOLgepropt met mensen! Gelukkig duurde dit echt maar 3 uurtjes! We zijn weer helemaal klaar voor de werkweek! Groetjes en tot snel!

 

Liesa  & Charlotte_DSC0979_DSC0598_DSC1083_DSC0856_DSC1073_DSC1015