Waterfalls and old bridges

Dobar dan sve!

We zijn net terug van 3 zalige dagen in Mostar!
De eerste dag hebben we na de lange busrit genoten van het gezellig kuieren doorheen de stad en souvenirwinkeltjes. De échte toerist zijnde. Onze B&B bleek ook de moeite, met heel goede bedden en heerlijk warm water.
De tweede dag zijn we op ontdekking gegaan doorheen Herzegovina.
Een gids nam ons eerst mee naar Kravice. Wondermooie watervallen, waar we onze ogen hebben opengetrokken. Er waren amper toeristen ondanks het prachtige weer.
We zijn er nogmaals van overtuigd dat Bosnië – Herzegovina een ongelofelijk mooi land is!

De volgende stop was een stadje Počitelj. Deze was tijdens de oorlog 20 jaar geleden helemaal vernield. Momenteel zijn ze nog steeds aan het heropbouwen om alles in de oorspronkelijke staat terug te brengen. In de stad woonde vroeger de heerser van Bosnia – herzegovina.

De burcht op de heuvel bezoeken was een overlevingstocht op zichzelf. 😉

Onze volgende en laatste stop was Blagaj. Een waterbron in de bergen die meer dan 3000 liter water per seconde produceert. De kracht waarmee het water uit de bron kwam, was ongelooflijk om te zien. Spijtig genoeg warmt het water daar nooit op dus hebben we geen duikje kunnen nemen. Helaas.. 😀

De avond sloten we af aan de oude brug van Mostar. Daar proefden we ook de wijn van de wijngaarden die we die dag passeerden.

De laatste dag hebben we als echte vrouwen de vele souvenir winkels en het shopping center onveilig gemaakt. Met tussendoor regelmatig een terrasje.

We hebben enorm genoten van onze trip naar Sarajevo en Mostar! Veel gelachen en veel cocktails geproefd 😉! Ondertussen zijn we terug ’thuis’ in ons vertrouwde Zenica.

Omdat beelden soms meer zeggen dan (te veel) woorden:

Kravica waterfall - 120 meter lang.

Kravica waterfall – 120 meter lang.

125

134

115

066

068

IMG_5803

IMG_5800

Počitelj is een historische nederzetting in Bosnië en Herzegovina. Počitelj bezit prachtige oosterse architectuur en Ottomaanse bouwstijl en is gastheer van de langst bekende kunstkolonie in Zuidoost-Europa. Kunstenaars uit de hele wereld verzamelen zich hier elk jaar weer om te schilderen.

Počitelj is een historische nederzetting in Bosnië en Herzegovina. Počitelj bezit prachtige oosterse architectuur en Ottomaanse bouwstijl en is gastheer van de langst bekende kunstkolonie in Zuidoost-Europa. Kunstenaars uit de hele wereld verzamelen zich hier elk jaar weer om te schilderen.

196

IMG_5672

IMG_5687

178

IMG_5685

In Blagaj,bevindt zich ook de Vrelo Bune, de bron van de rivier de Buna. Het water is zo koud dat er niet in gezwommen kan worden. De Vrelo Bune is een van de grootste karstbronnen van Europa.

In Blagaj, bevindt zich ook de Vrelo Bune, de bron van de rivier de Buna. Het water is zo koud dat er niet in gezwommen kan worden. De Vrelo Bune is een van de grootste karstbronnen van Europa.

227

IMG_5713

IMG_5726

233

237

IMG_5709

The old Bridge in Mostar, by night.

The old Bridge in Mostar, by night.

IMG_5791

IMG_5790

IMG_5793

IMG_5737

Wijn van Mostar

Wijn van Mostar

IMG_5748

 

Tot snel en veel liefs!

Lisa en Nisa

IMG_5792

p.s. Aan onze lieve mama’s, een heel fijne Moederdag! We zien jullie graag!

7 gedachten over “Waterfalls and old bridges

  1. Als ik al jullie verhalen lees, kriebelt het om daar ook eens op vakantie te gaan. En jij Lisa, mag mee als gids😉

  2. Wooow die watervallen lijken me echt de max!! De rest trouwens ook 😉 lijkt me echt de moeite om eens naartoe te gaan!

  3. Mooie cultuur, prachtige beelden en interessante uitstapjes! Dat ziet er allemaal geweldig uit!
    Geniet er maar van! grtjs

  4. Ik herinner me de brug in Mostar nog. Er was een man die, als hij genoeg geld gekregen had van de toeristen, hij van de brug in het water dook. Het beeld dat de brug kapotgeschoten is tijdens de oorlog heb ik daarna op de T.V. gezien. Wij waren daar in 1981,het was dan nog Joegoeslavië!

    • Ondertussen is het al een volledige duikschool die voor geld het water induikt. 😊 Ongelofelijk dat Mostar 20 jaar geleden zo verwoest was. Er is al erg veel terug opgebouwd. Een erg gezellige stad!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *