De start van ons Pools avontuur

Hallo allemaal

Gepakt en gezakt stonden we elkaar op te wachten in Eindhoven. Voor 3 weken neem je wat bagage mee. We namen nog afscheid van onze ouders, namen een groepsfoto en het moment van vertrek was aangebroken. Op de luchthaven verliep alles zeer vlot. Om 13u45 zijn we opgestegen en om 15u waren we al in Wroclaw. We waren verbaasd dat alles zo vlot verliep en waren blij toen we onze bagage over de band zagen rollen.

Avontuur 1: geld wisselen op Poolse bodem. Dit ging heel vlot.
Avontuur 2: taxi die geregeld was voor ons vinden. Bij het buitenkomen stonden er heel wat taxi’s te wachten. De vraag luidde welke taxi zou het zijn. Er zat niets anders op dan ze één voor één af te gaan. Zo gezegd, zo gedaan. Al snel bleek dat de taxichauffeurs onze vraag grappig vonden. Tot een taxichauffeur voorstelde Agnieszka te bellen en te vragen welke taximaatschappij ons zou ophalen Er werd nog snel een taxi geregeld, want dit waren ze vergeten. Alle valiezen werden gestapeld in de auto en de eerste rit zorgde al voor veel gelach.

Aangekomen op onze stageplaats toonde een zuster ons de eetkamer en onze slaapplaats. Daar zaten we dan …. We besloten wat uit te pakken en wat vragen te stellen aan de conciërge. Deze deed zijn uiterste best om ons te helpen, maar hij sprak louter Pools. Gelukkig riep hij er een collega bij die wat Engels sprak. Na heel wat gebel en overleg in het Pools kregen we het antwoord: ” Morgen om 8u krijgen jullie uitleg en nu zijn jullie vrij”. Daar moesten we het mee doen. We maakten een korte wandeling in Jaszkotle en aten onze eerste Poolse maaltijd.

Dan restte nog de vraag wat doe je zonder internet? Met een gezellig spelletje jungle speed, veel gelach en een film sloten we onze eerste dag af.

We kijken uit naar onze volgende avonturen hier.

Groeten

Lotte, Liselot en Mike