Werkervaring

Ik loop een observatie stage van een week bij Cathy en Elsje. Beide vrouwen hebben een Zuid-Afrikaanse roots waardoor hun engels zeer goed verstaanbaar is, ze hebben namelijk geen Iers accent. Cathy is de ergotherapeut en vanuit haar “tuinhuisje” werkt zij dagelijks met kinderen. Het huisje is de therapie ruimte. Deze is voorzien van dozen en kasten vol materiaal, schommels, een trampoline en een bureau met computer. Er zijn ook 2 honden aanwezig. Bailey is al opgeleid tot therapie hond en ik mag deze week proberen om puppy Panda tot therapie hond om te toveren.

Dag 1: Vandaag mocht ik een assessment afname volgen om een DCD diagnose te kunnen bevestigen. Het was een jongen van 14 en de sessie duurde 2 uur. Er kwamen enkele gekende assessments aan bod zoals de BOT2, DTVPA en een schrijftest. Daarnaast waren er enkele amerikaanse, voor mij nieuwe, assesments zoals de ABC-II en WISC-V. Na deze sessie volgde nog een therapie met een jonger kind van 6 jaar. Een therapie moment duurt meestal een uur en het kind kiest zelf waarmee het wil werken. Deze jongen met autisme besloot om de schommel en trampoline te gebruiken om zijn overprikkeling te kalmeren. Cathy gebruikte ook nog aromatherapie om zijn overgevoeligheid te beperken. Op het einde van de sessie geeft ze zowel ouder als kind huiswerk mee om naar een volgende sessie toe te werken.

 

Dag 2 en 3: Vandaag werkte ik samen met Elsje aan een rapport van een kind. Ik mocht de scores van de assessments allemaal uit rekenen zodat zij ze in de computer kon zetten. Daarna maakte we het rapport, dit bevat 70 pagina’s en we zullen hier de hele week nog zoet mee zijn. Daarnaast heb ik Panda, de puppy, leren zitten en liggen maar een pootje geven lukt nog zeer moeizaam maar we werken eraan.

Dag 4: Mijn taak is volbracht. Puppy Panda kan een pootje geven, zitten en liggen. Vandaag maakten we het grote rapport af en verbeterde we enkele kleine rapporten.

 

Dag 5: Op mijn laatste dag mocht ik programmeren. Cathy maakt youtube filmpjes waarbij ze allerlei dingen uitlegd zoals: What is OT? How does sensory processing works? OT for adults versus children. Ik en Elsje knippen en plakken de video en voegen animaties toe om deze daarna online te kunnen zetten. Het was een bewogen dag en morgen vertrek ik weer naar huis. Hopelijk hebben jullie toch een beetje mee kunnen genieten en volgen in mijn observatie stage.