Mijn ervaring in het werkveld

Hallo iedereen,

Ik loop stage in een kinder revalidatiecentrum voor kinderen tussen de 0-18 jaar. Hier komen heel wat verschillende pathologieën wat het zeer interessant maakt.

Tijdens de eerste week moest ik mij wel aanpassen omdat de werking wel helemaal anders verliep als in België wat ik niet gedaan had aangezien het niet ver van elkaar ligt. Ze werken hier met heel veel gezelschapsspelletjes en laten het kind ook effectief het spel spelen. In België wordt er ook gelet dat het kind de beweging,.. maakt zoals beschreven in de doelen maar hier niet. Als ze zien dat het kind iets anders doet laten ze het kind ook gewoon doen. Mijn eerste therapie was voorbereid zoals ik het in België aanpakte maar al snel kwamen ze met de feedback om hun werking over te nemen.

Na wat aanpassingen in de 2de week verliep de stage zeer goed en kwam ik ook steeds meer om meer in de werking van mijn stage plaats.

Ook het communiceren naar de collega’s toe was een zeer grote aanpassing. Ik vertrok vanuit België met het idee dat ik alles begrijp en ook zeer goed mijn plan kon trekken in het Frans. Uiteindelijk kwam ik toe en spreken ze met totaal andere woorden en is de snelheid van spreken veel sneller dan in België. De eerste dagen begreep ik bijna niets en begrepen zij mij ook niet, naargelang de stage vorderde liep dit zeer vlot en waren er geen problemen meer.

Ik heb vooral geleerd dat durf en fouten mogen maken een belangrijke tool zijn om er te geraken en zo de juiste feedback te ontvangen om tot het correcte te kunnen komen. Fouten maken mag en is goed voor je verder te kunnen ontwikkelen.

Dit was een korte post van mijn stage ervaring.