Nieuws

De eerste dagen

Bij aankomst aan ons appartement in Esbjerg ontvangen we de sleutels en ontmoeten we onze “tutor” Christine. Zij is zelf een studente ergotherapie hier in Denemarken en is de persoon waar we altijd bij terecht kunnen indien we vragen hebben.

De eerste dagen zijn we de omgeving gaan verkennen. Zo zijn we naar het stad gegaan en naar de kustlijn. Aan de kustlijn bevindt zich een monument van Esbjerg ook wel “Mennesket ved havet” genoemd. Dit betekent man bij de zee.

Mennesket ved havet

Gisteren heeft Christine ons voorgesteld aan andere Erasmus studenten. Van deze studenten werd iemand 25 jaar. In Denemarken geldt blijkbaar de traditie dat als iemand 25 jaar wordt en niet getrouwd is, die persoon vast gemaakt word en andere personen mogen de jarige bestrooien met kaneel. Dit hebben we dan ook onmiddellijk mogen meemaken en was onze eerste ervaring met de Deense cultuur.

Boswandeling

Dagelijks wordt in het psychiatrisch ziekenhuis een wandeling georganiseerd. Hiervoor gaan we met de patiƫnten vaak in het bos stappen. Dit is een groot bos met een omheining waar dieren vrij in lopen. Gedurende het stappen hadden we het geluk om voorbij een aantal hindes en hert voorbij te stappen.

Dood van prins-gemaal Henrik

Gisterenavond is prins-gemaal Henrik gestorven. Hij was de echtgenote van koningin Margrethe II. Door deze gebeurtenis hangen de vijf komende dagen de Deense vlaggen halfstok.

Lynn’s B-day/weekend

Op vrijdag zijn we met de andere Erasmus studenten Lynn haar verjaardag gaan vieren. Die avond hebben we een kleine kroegentocht gehouden omdat de jarige altijd een gratis drankje krijgt. De avond hebben we geĆ«indigd in een discotheek waar we tot de vroege uurtjes gevierd hebben. De dag nadien hebben we onze roes uitgeslapen en zijn we ’s avonds een lekkere pizza in de stad gaan eten. Op zondag zijn we de namiddag gaan doorbrengen in het zwembad.

Volgend weekend gaan we naar Aarhus, de tweede grootste stad van Denemarken.