Eerste indruk van Cusco

zaterdag 26 januari kwamen wij toe in Cusco. Het hoogteverschil is eventjes wennen voor ons. We voelen ons snel uitgeput en duizelig. 10 minuten stappen is heel moeilijk. De kennismaking met ons gastgezin was leuk. Dina en Ernesto zijn super vriendelijk en ons Spaans wordt meteen op de proef gesteld. We leren snel bij op deze manier. Ze gaven ons ook thee van coca-bladeren om de hoogteziekte tegen te gaan.

Zondag stonden we vroeg op, we moesten namelijk om 6:30 aan de luchthaven zijn voor het oppikken van Soetkin haar koffer. Na drie uur van hier naar daar gestuurd te worden gingen wij zonder succes terug naar ons gastgezin. Hopelijk weten we snel meer.

Aangezien we redelijk ziek waren dachten we een dag te rusten. Maar al snel besloten we om toch te proberen de stad te gaan verkennen. Op 20 minuten stappen van ons gastgezin ligt Plaza de Armas, een groot plein (redelijk touristisch). Vanuit hier verkenden we verschillende straten en pleinen. Het was heel fijn om de stad wat te leren kennen. We liepen uiteindelijk wel verloren in de vele straatjes (no WiFi = no Google Maps). Enkele mensen op straat hielpen ons op weg, maar uiteindelijk namen we toch een taxi die ons veilig naar huis bracht voor (4 soles = 1 euro).

Foto’s van onze eerste dag in Cusco, puur genieten!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *