Stageweek 10

Hallo iedereen,

 

Deze week heeft Nico jammer genoeg niet veel gedaan aangezien er maar 5 patiënten op de dienst lagen. Nico heeft gewoon meegetoerd met dokter en wat moeten antwoorden op zijn vragen.

Lino was jammer genoeg nog steeds ziek. Nico heeft een nieuw infuus geprikt en gaf nog steeds 3x/dag vogalene. Ook probeerden we Lino te stimuleren om toch iets te proberen eten aangezien hij al 5 dagen niet meer gegeten had en af en toe eens op te zitten als hij dit zag zitten. De eerste keer kwam het eten er weer uit jammer genoeg. Maar op dag 6 heeft Lino toch wat toast kunnen eten. Hij werd weer zienderogen beter maar er is toch beslist om hem te repatrouilleren. Dus heeft Nico de ambulance geregeld om Lino te vervoeren van bij ons thuis tot aan de luchthaven in Tambacounda. Daarna nog wat papierwerk geregeld, de valiezen gemaakt en weg was hij. Zaterdag 5/5 is hij vertrokken 12u Senegalese tijd en hij is toegekomen in België 18u30 Senegalese tijd. Daarna werd hij gehospitaliseerd in het Uz Brussel. Maar ik heb dan vernomen vandaag dat hij ontslagen zou worden en weer naar huis zou mogen.

Bij deze weer het zotte avontuur van vorige week. Jammer genoeg heeft Lino me hier moeten verlaten maar dit was de beste optie. Het ga je goed daar in het Belgenland,  je wordt gemist!

Groetjes vanuit het warme Tambacounda,

Nico