Assessment .. Tot je het kent!

Blogbericht week 28/01 – 01/02

Na een weekend vol interessante dingen was het weer tijd voor een weekje stagelopen. Tijdens onze tweede week op de Vista Nova School werden nog steeds assessments afgenomen. Deze hebben we zoals in onze eerste stageweek geobserveerd, maar we mochten zelf ook delen van assessments afnemen, scoren en evalueren. We hebben veel verschillende kinderen getest, wat weer voor een hoop informatie zorgde om te verwerken.

Naast het afnemen van assessments hebben we deze week ook onze volgpatiënt voor het stagerapport toegewezen gekregen. Daarnaast kregen we een overzicht van de andere kinderen die we individueel zullen behandelen en de groepen waar we groepstherapie aan zullen geven.
Voor onze individuele therapieën hebben we elk één kind met cerebrale parese toegewezen gekregen en 4 met leerstoornissen zoals ADHD, autisme, etc.
De groepstherapieën bestaan uit een social skills group, sensory – motor group, writing group,etc.
Verder hebben we ook onze wekelijkse sportsessies in de Vista Nova High school en hebben we elk een groep waarmee we één uur per week zullen zwemmen op school.

We zijn zeer tevreden met de kinderen die we toegewezen kregen. Het schattigheidsgehalte is zeer hoog! Helaas pindakaas, hebben we geen foto’s van deze kleine mensjes. Hiervoor hebben we de toestemming nodig van de ouders, de school, etc. Een heel proces dus.

Vrijdag 1 februari stond er iets speciaals op het programma. Het was IP Athletics day op de Vista Nova High school. Dit is een dag waarop de kinderen van de Vista Nova Primary school naar de High school gaan om samen allerlei sporten uit te voeren. Op het programma stonden disciplines als sprint, lange afstand lopen, hoogspringen, verspringen, discuswerpen en kogelstoten. Wij werden tewerk gezet aan het kogelstoten of shotput zoals hier heet. Hoge temperaturen, enorm veel deelnemers en geen schaduw .. dat waren de elementen van deze leuke maar  toch wel vermoeiende dag.

Volgende week zal de OT afdeling op Vista Nova starten met het behandelen van kinderen. Dit zowel individueel als in groep. Tijdens deze week zullen we voornamelijk nog observeren hoe de therapeuten te werk gaan, maar daarna is het weer aan ons. Spannend!

 Liefs,
Sanne en Daphne

Wist je dat: Ze het in Zuid – Afrika echt niet zo nauw nemen met op tijd komen? (Nee hoor, dit gaat niet over ons. Wij brave Belgen zijn altijd op tijd!) 😉

Eén gedachte over “Assessment .. Tot je het kent!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *