Eerste dag aan TUAS

Wat een dag!
Maandag was onze eerste dag les. We werden er direct ingesmeten, dit bedoelen we letterlijk en figuurlijk! We kwamen terecht in een les die in het Fins gegeven werd, het leek echt chinees! Al een geluk dat er 2 sympathieke groepjes waren die het voor ons in het Engels wouden uitleggen. Zo konden we toch nog een beetje volgen. Dit was wel even wennen, maar ze zijn hier wel super vriendelijk en staan altijd klaar om te helpen.

Na de les hadden we een afspraak met de docenten in verband met onze stage en de vakken en daarna zijn we met onze Tutors naar de Ikea gegaan. Nu zijn onze kamers lekker gezellig ingericht.

Vandaag moesten we naar het ziekenhuis voor een aantal testen voor onze stage, al een geluk was dat snel gegaan. Toen we daar aankwamen was het wel even zoeken, want je moet u nergens aanmelden. Je wacht gewoon tot ze u naam roepen, dat is ook stipt op het uur dat je een afspraak hebt. Een vertraging met wat dan ook hebben we hier nog niet meegemaakt. 🙂

Na het ziekenhuis hebben we ons eindelijk een busabonnement aangekocht, veel handiger want hier rijden er heel veel bussen en zeer regelmatig.

Ons eerste weekend was hier ook geweldig. We zijn naar het eilandje Ruissalo geweest. Wat een mooie natuur! Alles was bedekt met een mooie laag sneeuw en zelfs de zee was bevroren! We hebben met andere buitenlandse studenten lang gestapt en daarna was een sauna meer als welkom. De sauna’s zijn hier heel anders als in België, er is één sauna met een zeer warme temperatuur. Na de sauna ga je naar buiten en kan je een ijsbad nemen. Alles was bevroren maar in de zee is één gat waar je ingaat. Dit was een koude, maar heel leuke ervaring! Om dit dagje perfect af te sluiten was er een BBQ waar we een heerlijke Finse worst hebben gegeten.

Hieronder volgen nog een paar sfeerbeelden en hier zijn ook nog een paar weetjes van de Finnen die wij ervaren. Het lijkt alsof ze geen gelijkvloers kennen zoals bij ons de verdieping 0. Het “gelijkvloers” is hier verdieping 1 en als je naar beneden gaat is het direct -1. De deurklinken aan onze school hangen ook super laag, ze komen bijna tot aan onze knieën. Ook de tafels en stoelen die in hal staan op school zijn veel lager. Dit was wel even wennen en zorgt voor grappige situaties. 😉 De Finnen zijn ook gewoon om bij elke maaltijd melk te drinken, ze nemen dan twee glazen één voor water en de andere voor melk. Melk zal hier ook altijd uit een glas worden gedronken. Ook een bakker zijn we nog niet tegengekomen en in de supermarkten zijn er ook geen broodmachines om het brood te snijden. Tot slot is het hier voor Sarah echt een paradijs want ze hebben erg veel gluten- en lactose- vrije producten en deze hebben ongeveer dezelfde prijs als de gewone producten! 😀

DSCN108120160119_11021020160119_110214 DSCN1055 DSCN1060

 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *