De reis

Op 26 januari 2019 startte mijn reis richting Port-Elizabeth. Samen met drie andere studenten vertrok ik die dag vanuit Zaventem. We hadden onderling afgesproken om mekaar te zien op de luchthaven zodat we samen aan het avontuur konden starten.

Onze eerste vlucht vertrok om 18u15 vanuit Zaventem naar Londen Heathrow. Daar kwamen we aan om 18u35 lokale tijd. Aangezien we in dezelfde terminal moesten blijven, hadden we rustig de tijd om iets te eten. Om 21u10 vertrok onze volgende vlucht van Londen naar Johannesburg, waar we aankwamen om 10u15. Het was dus een hele lange, maar wel vrij comfortabele reis. De laatste vlucht vertrok om 13u15 vanuit Johannesburg en is om 14u55 geland in Port-Elizabeth.

De luchthaven in PE is heel klein waardoor we onze gastouder makkelijk konden vinden. Na een rit van ongeveer 20 minuten kwamen we aan bij het huis waar we de komende twee maanden zullen verblijven. Na een klein hapje en drankje mochten we onze kamer kiezen en konden we familie en vrienden op de hoogte brengen.