Werkervaring

Het ziekenhuis 's ochtends om 6uur

Welkom aan het ziekenhuis. De eerste dag shift geeft dit mooi beeld. We beginnen de shift omstreeks 6.30. Zoals altijd zijn we iets vroeger voor nog om te kleden en op de dienst te geraken.

 

De personeel keuken op OMRI 2

De personeel keuken op ORIM II

Mijn mentor Juraj

Mijn mentor Juraj

Na het omkleden even verzamelen in de keuken en wachten op de collega’s met een koffie. Juraj is er elke morgen samen met mij. Hij is mijn mentor en vertaler! De meeste verpleegkundigen en doktoren spreken maar een klein beetje Engels of Duits en mijn Tsjechisch is nog niet goed genoeg om al een gesprek te kunnen voeren. Wel doen we allemaal ons best om ons goed uit te drukken!

 

De collega's

De collega’s

De ochtend ploeg

De ochtendploeg. Het was een drukke dag shift. Toch wordt er veel gelachen en werken zij de hele shift vlot samen. Op dit moment hadden we vijf patiënten liggen. Elke verpleegkundige ontfermde zich over één patiënt voor de medicatie en verzorging. Verplaatsingen en zware manipulaties worden met meerdere gedaan. Zeker als het om corpulente mensen gaat.

Een van de werkstations

Een van de werkstations

Hier wordt er veeltijd gespendeerd met het invullen van de observatie papieren en de dagorders registreren en controleren. Bijna alles gebeurd nog op papier: het invullen van parameters, vochtbalans, laboresultaten, alles wordt elke shift in de patiënt zijn papieren dossier genoteerd. Er is nog geen gecentraliseerd elektronisch patiënten dossier aanwezig. De labo waarden zijn wel terug te vinden op de pc, maar worden telkens genoteerd in het dossier.

Elke dag maakt de arts een orderdocument op per patiënt. hierin staat alles wat er met de patiënt moet gebeuren deze dag: welke medicatie en op welk uur, de nodige onderzoeken (labo, RX, etc.) en eventuele bijzonderheden zoals dialyse of temperatuurregulatie.

De twee persoonsns box

De twee persoons box

Zo ziet een van de twee persoonsboxen er uit. Twee bedden op een grote kamer. zo zijn er twee van op deze dienst. Daarnaast zijn er nog twee één persoonsboxen. Deze dienen voor patiënten die geïsoleerd worden. Dit kan voor verschillende redenen zijn.

Elk bed is uitgerust met zuurstof voorziening, vacuümleiding, monitor, beademingstoestel en spuitpompen. Speciale benodigdheden zijn opgeslagen in een gedeeld magazijn met andere intensieve diensten. Een van deze machines is de hemodynamische monitor zoals hieronder afgebeeld.

Controle van de hartwerking.

Controle van de hartwerking op de hemodynamischemonitor.

Patiënt zijn dag observatieblad

Patiënt zijn dag observatieblad

Bij sommige patiënten gebeurt de registratie aan het bed zelf en blijven de papieren aan het bed van de patiënt. Het gaat hier meestal om zeer onstabiele patiënten waar extra monitoring bij nodig is.

 

Infuuspompen

Infuuspompen

Dit was een eerste blik in het werken in de inzo waar ik stage loop.

Spoedig meer foto’s en uitleg!