Foto’s #2

 

VerpleegdossiersDe kast in het Maa Hospital (Chembur) met alle (geordende) verpleegdossiers. In India worden formulieren en papiertjes niet snel weggegooid, dus het was nog een hele uitdaging om hier iets ordelijks van te maken.

image (5)

Afgelopen dinsdag heb ik een dag mogen mee kijken op de Intensive Care. Zoals je kan zien op de foto was dit in een ziekenhuis dat wordt gefinancieerd door de overheid. Ik zag deze mysterieuze deur naast de deur van de IC…

image (4)

Deze auto heeft 4 ramen en een uitlaapklep en die worden volop benut. Voorin zit de arts die in een uur tijd soms wel meer dan 50 patienten ziet. Achter hem zit een collega die 20 rupees (0,30 cent) ontvangt van de patient. Hiervoor krijgt de patient o.a. medicatie voor een week en opvolging van de arts. Vanuit de achterklep wordt de medicatie uitgedeeld (enkel dermatologische medicatie, geen lepra of TB medicatie, daar zijn de DOTS centra voor). De andere ramen dienen voor opvolging en registratie.

image (2)

In een ziekenhuis gelegen aan de buitenkant van de Dharavi slum, had ik de eer om een kattengeboorte mee te maken! Bijzondere ervaring..

image (3)

Ik heb getwijfeld of ik deze foto met jullie zou delen…maar dit is de toilet voor het personeel 🙂

image

Een gedachte over “Foto’s #2”

  1. Dag Steef,

    Inderdaad, de weken gaan snel, maar ik kan merken dat je al heel wat indrukken en mooie ervaringen hebt opgedaan, super!

    Groetjes vanuit Terranova!

    Stijn

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *