De reis

Hallo! Hej!

Eerste bericht vanuit het regenachtige en bewolkte Esbjerg en dat betekent een klein relaas over mijn reis naar Denemarken.

Ik ben op 29 januari om 10 uur opgestegen in Brussels Airport Zaventem. Het vliegtuig bracht me in iets meer dan een uur naar Billund Lufthavn, de dichtsbijzijnde luchthaven bij Esbjerg. Na wat zoeken vond ik de intercity bus die me naar Esbjerg moest brengen. Ik kwam na anderhalf uur aan in het stadscentrum van Esbjerg en heb dan de nodige abonnementen voor bus en trein aangeschaft. Na mijn eerste ervaring met het Deense openbaar vervoer, kwam ik terecht op het adres van mijn apartement. Mijn Madrileense huisgenoot heeft me rondgeleid en vanaf dan had ik 5 dagen om de omgeving te verkennen en andere Erasmusstudenten te ontvangen.

We bezochten samen enkele bezienswaardigheden en kleine plaatsjes rond Esbjerg. Ik maakte mijn voorbereidingen voor deze week en maakte afspraken met mijn stageplaats.

De opstart van mijn tijdelijk verblijf in Esbjerg verliep zeer vlot. Ik heb fantastische huisgenoten en ik voelde me ook meteen thuis op mijn stageplaats. Het begin van een interessant en leerrijk avontuur!

Mit venlig hilsen

Thiebout