Neurologie: week 2 en 3

Hej!

Mijn stage op de afdeling neurologie is gedaan! Dat betekent dat mijn volledige stage voorbij is. Deze laatste twee weken heb ik enkel 7 dagen stage gelopen wegens verplicht verlof door de passvakantie. Dit verlof was van 28/03 tot en met 01/04.

Vorige week maandag heb ik een volgpatient toegewezen gekregen voor mijn stageverslag. Ik heb vervolgens een handelingsassessment met hem kunnen afnemen om post-infarct symptomen in kaart te brengen. Met deze gegevens heb ik mijn therapie voorbereid die ik met hem ging doen op woensdag 27/03. Hiernaast heb ik geen andere patienten gezien aangezien er tijdens die week weinig patienten waren op de afdeling.

Deze week was het mijn laatste week en heb ik veel ADL-observaties zelfstandig mogen doen. Hiernaast heb ik ook een ADL-training geobserveerd van een patient die enkel Deens kon praten. De therapie werd gegeven door een Deense ergotherapie studente. Op vrijdag heb ik mijn evaluatie gehad die heel goed is verlopen. Er werd mij toen gezegd dat Belgische studenten altijd hardwerkende studenten zijn vergeleken met de Deense studenten.

In het algemeen heb ik op de afdeling neurologie de kans gekregen om al mijn theorie in praktijk te mogen zien en ook te mogen leren. Ik heb verschillende pathologieen gezien en hoe dit bij elke patient zich anders vertoonde. Elke patient had een unieke aanpak nodig, watik heel interessant vond. Hiernaast heb ik doorheen mijn volledige stage de kans gekregen om te groeien als ergotherapeut en mijn manier ergotherapeutische aanpak te vinden. Ik ben deze stage en mijn mentoren hier heel dankbaar voor.

Hej Hej

Victor