Terugkeer stage

Ik ben sinds vorige week maandag terug op stage, nadat ik 2 weken thuis moest blijven door de Covid. Ik mocht tijdens die 2 weken wel 2x per week naar de zelfstandige praktijk van de ergotherapeut en ik heb ook werk voor thuis gekregen.
Er is ook een nieuwe stagiaire aangekomen vorige week, wat het soms moeilijk maakt om zelfstandig bezig te zijn. Ze zit in haar tweede jaar en observeert vooral, wat het makkelijker maakt voor mij om therapiesessies te geven.
De ergotherapeute laat mij nu alleen bij het snoezelen, bijvoorbeeld. Ook moet ik op woensdag in de zelfstandige praktijk alle therapiesessies voorbereiden voor de kinderen die komen. Ik heb zelf een vingertwister gemaakt voor een kind die problemen heeft met vingerdissociatie. Voor de rest is het vooral het leren gebruiken van een laptop of tablet. Ze leren ook verschillende programma’s te gebruiken, zoals: Word, Geogebra, …
Ook wordt het programma ‘Rapid Typing’ gebruikt. Hiermee leert het kind de verschillende letters van het toetsenbord te gebruiken en hun plaats te kennen. Er worden dan telkens letters verstopt en er wordt daarop dan geoefend. Dit wordt altijd in het begin van de sessie gedaan gedurende een tiental minuten.