Stageweek 7 (Week 8)

Maandag en dinsdag was onze stagementor afwezig. Met een paar aanpassingen in ons therapieschema slaagden we erin om haar individuele- en groepstherapieën over te nemen. Ze was ons hiervoor zeer dankbaar. Heel typisch aan de Vista Nova School is het heersen van een collectivistische samenwerking, waarin het groepsbelang voor het individuele belang staat. Dit geldt over het algemeen ook voor de Kaapse regio, en staat recht tegenover de individualistische ingesteldheid die we in onze Belgische samenleving herkennen.

In de Vista Nova School zijn drie grote groepen kinderen te onderscheiden: autisme spectrum stoornis, specifieke leerstoornissen (waaronder ADHD, ADD, dyslexie, dyscalculie) en fysieke beperkingen (waaronder spina bifida, cerebrale parese). We hebben ieder vier kinderen die we individuele therapie geven. Onze volgleerlingen zitten sinds dit schooljaar beiden op Vista Nova in grade 2 en hebben een diagnose specifieke leerstoornis, ADHD. Om de leerlingen gemotiveerd te houden combineren we de beoogde doelen met grofmotorische activiteiten waarin de leerlingen actief kunnen experimenteren binnen nieuwe leersituaties.

Onze andere kinderen hebben verschillende diagnoses waaronder cerebrale parese,  ADHD, digeorge-syndroom. We werken met hen onder andere aan de bilaterale integratie en lateralisatie, visuele perceptie, fijne en grove motoriek, visueel-motorische integratie, basic concepts, handkracht en stabiliteit van de bovenste ledematen.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *