Weekendje Wroclaw vanuit TOP:)-perspectief

Helaba,

We hebben weer een heel leuk weekend achter de rug. Dat we ons zo zouden vermaken en zoveel nieuwe mensen zouden ontmoeten op drie weken tijd hadden we niet verwacht en niet kunnen dromen bij ons vertrek.

Na onze meeting met de Poolse studenten Ergotherapie van Wroclaw, bleven we napraten en werden we uitgenodigd voor een uitstapje betreffende Special Olympics waarover we een paar blogberichten terug al over verteld hebben. Hierbij is het echter niet gebleven. We hadden jullie al verteld dat we de Poolse bevolking heel vriendelijk en behulpzaam vinden en daarvan zijn enkele Poolse studenten Ergotherapie het ultieme bewijs. Dit weekend offerde Basia en Asia, twee enorm leuke meisjes die vloeiend Engels spreken, hun weekend op aan ons. Ze namen ons mee naar typische studentenplekjes in Wroclaw, maar het tonen van de toeristische plekjes sloegen ze ook niet over. Jammer genoeg waren sommige toeristische trekpleisters niet open of afgesloten door het winterweer, zoals de multimedia fontein die er normaal zo uitziet:

800px-Wrocławska_fontanna_Piotr_Walczak2

We zien het als een enorm pluspunt dat deze meisjes (onze leeftijd en dezelfde achtergrond qua opleiding) ons hebben kunnen rondleiden in Wroclaw. Op die manier hebben we toch een andere en meer verborgen kant te zien gekregen van Wroclaw. We gingen plaatsen binnen die we zonder hen niet eens hadden opgemerkt en voorbij zouden gewandeld zijn. Één ding staat vast: dit zal ons nog lang bij blijven! 🙂

Gesproken over het winterweer, dit is heus niet zo erg. Het weer komt sterk overeen met dat in België. Die warme sokken waar we de helft van onze bagage aan hebben gespendeerd waren dus voor niets nodig :p Natuurlijk hebben we wel het putje van de winter nog niet meegemaakt.. spannend..

Even tussendoor: we worden trouwens vermeld op de TAPAS-site (de organisatie die onze stage mogelijk maakt): http://www.therapy-tapas.org/?p=1210  🙂 🙂

Wroclaw 1 wroclaw 3

Basia (met haar toeristische achtergrond) had zelf de moeite gedaan om wat souveniers bij elkaar te zoeken voor we aan de wandeling door Wroclaw begonnen. We waren zo blij! (nu moeten we er zelf geen meer kopen ;))

wroclaw 6 wroclaw 5 wroclaw 8 bezichtigingen 1

Van links naar rechts: 1) De Kathedraal van Sint-Jan De Doper 2) Het hoofdgebouw van de universiteit van Wroclaw 3)Nationaal museum in Wroclaw dat helemaal begroeid is              4) “The needle”= 96 meter hoog monument   =>Enkele van onze bezichtigingen in Wroclaw.

wroclaw 2

Fototje van een sfeervolle avond: Freya, Astrid en Basia

Dobranoc oftewel slaapzacht! Liefs Freya en Astrid

Eén reactie op “Weekendje Wroclaw vanuit TOP:)-perspectief

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *