Léon

Dit weekend besloten we om een uitstap te doen naar Léon een stad in het noordwesten van Nicaragua. We namen ’s morgens vroeg een bus en kwamen 2 uur later aan, het was er super warm en heel druk. We gingen eerst opzoek naar een hostel, waar we niet zosnel ingecheckt geraakten aangezien ik mijn paspoort niet mee had. Het hostel was super mooi en had zelfs een zwembad!

Daarna gingen we naar de stad, waar niet zo veel te zien is dus besloten we om naar de kust te gaan. Na een halfuurtje op de bus kwamen we aan het strand. Ongelofelijk hoe rustig het er is! We dronken een cocktail, keken naar de surfers en genoten tenslotte van een prachtige zonsondergang.

Voor de volgende dag hadden we geen plannen gemaakt op voorhand en ’s morgenvroeg besloten we dan toch om volcano boarding te doen. Dit is op een board van een vulkaan glijden, meer bepaald de cerro negro vulkaan. We moesten eerst de vulkaan beklimmen met een board in onze handen wat niet zo simpel was aangezien er heel veel wind was. Maar het uitzicht was het meer dan waard! Van op de top van de vulkaan kon je de andere vulkanen van Léon in de verte zien liggen. Na het nemen van honderden foto’s gleden we één per één naar beneden; het duurde wel geteld 2 minuten om naar beneden te glijden maar ik heb er van genoten! 

Daarna moesten we ons haasten om de bus terug te nemen naar Esteli dus helaas zagen we de kathedraal van Léon niet..