Krokusvakantie

Ook hier hadden we recht op een krokusvakantie en dit heeft ons meer dan deugd gedaan na 4 weken stage.

De eerste tussenstop was Joal Fadiouth, ook gekend als het schelpeneiland. Hier kregen we een rondleiding door een lokale gids die ons meer uitleg gaf over het ontstaan en de manier van leven op dit eiland. Ook op deze plaats leven de verschillende godsdiensten in harmonie, 95% van de bevolking Christen en slechts 5% Moslim. Het omgekeerde van bv. in Dakar. Doordat het merendeel christen is, zijn er dus veel varkens terug te vinden.


Nadien reden we door naar Sine Saloum. Hier hebben we gedurende 3 dagen overnacht in een ecolodge. Dit was een zeer leuke en gezellige ervaring.

Ter plaatse deden we tal van activiteiten zoals: kayak, boottocht, fietstocht naar Djifer het vissersstadje, paardentocht naar de vissersboot, vissen, … .

Na deze 3 dagen trokken we naar Saly voor de resterende 3 dagen. Dit was meer om uit te rusten zodat we maandag terug met volle energie aan de stage konden beginnen. We verbleven bij een kennis die de helft van het jaar in zijn villa verblijft.

We bezochten ter plaatse Bandia, een safaripark. Het was zeer impressionant om de dieren van dichtbij te kunnen spotten.

Hierna keerden we terug richting ons gastgezin om ons mentaal voor te bereiden op een nieuwe stageweek.