1e dag

Na het afscheid nemen van onze familie begon het al spannend te worden. Dorothee en Trees werden tegen gehouden aan de ticket balie en we waren al bang dat we niet zouden kunnen vertrekken. Gelukkig werd dit snel opgelost aangezien er een technisch probleem was met de ticket scanner.

De rest van de vlucht verliep voorspoedig en we kwamen goed aan in Polen. Wel een kleine ‘ontgoocheling’ doordat onze eerste indruk dan toch niet zo koud aanvoelde en er geen sneeuw lag.

We waren al goed geïnformeerd over de prijzen van de taxi en hebben ons hierdoor ‘deels’ niet laten oplichten 😉 Na eerst een vraag van 250 Zloty hebben we onze charmes in strijd gegooid waardoor we, na veel discussiëren, nog ‘maar’ 100 Zloty hebben moeten betalen (even ter informatie 1 zloty = 25 cent).

Aangekomen in Jaszkotle begon onze zoektocht naar de ingang waarna we hartelijk ontvangen werden met een lekker avondmaal.

Na een goede nachtrust begon onze eerste werkdag met een uitgebreide rondleiding en uitleg over de kinderen en de instelling. Ook kregen we meteen elk 2 volgpatiëntjes toegewezen, hier zijn we dan ook meteen mee gaan kennis maken in de speelruimte. Zo konden we de kindjes al goed observeren en ja het zijn allemaal (b)engeltjes 🙂

We hebben dan ook onze eerste sessie Sherborne (bewegingsgerichte therapie) uitgevoerd onder begeleiding van de andere therapeuten. Op deze manier konden we al een vertrouwensband opbouwen met ons volgpatiëntje.
Het begeleiden van de maaltijd bij de kinderen was een smodder boel, onze kledij is al aan een eerste wasbeurt toe :-p
Namiddag mochten we nog spelen met de kindjes en om 15u30 zat onze eerste werkdag er al op.

Hierna dachten we Jaszkotle te gaan ontdekken, dit bleken echter maar 2 straten te zijn. Ook wanneer we een beetje verder wandelden bleek er niets te zien, enkel een kerk en wat christelijke beeldjes. (zie foto’s)

We kijken al uit naar ons 2e   dagje.

Pozdrowic (Groetjes)

Trees, Dorothee en Evelien

1795520_10202094927589644_1703168705_nDSCN0002DSCN0004DSCN0005

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *