Week 1

oeh.. al een week voorbij, de tijd gaat hier zo snel. Oeps ik heb niet eens gezegd waar ik stage loop. Ik loop stage bij DoucheFlux in Brussel. Ik denk dat velen van jullie niet weten wat het is. DoucheFlux is een dagcentrum waar mensen douches kunnen nemen. De bezoekers krijgen ook propere kleren of kunnen hun eigen kleren laten wassen. Ze krijgen steun om een woning te vinden, winnen advies in over hun verblijfsrechten, hebben recht om geholpen te worden met administratieve formaliteiten. In de instelling hebben daklozen ook recht om deel te nemen aan activiteiten.

Nu een kleine uitleg over mijn weekje in DoucheFlux. Ik heb verschillende taken moeten opnemen . Ik probeerde zoveel mogelijk te ontdekken en te helpen. Ik heb met verschillende mensen van het multidisciplinaire team kunnen praten. Daarnaast heb ik ook mooie momenten kunnen uitwisselen met de daklozen. Wat ik leuk vind hier is dat er mensen uit de 4 hoeken van de wereld samenkomen op DoucheFlux. Er zijn verschillende culturen en nationaliteiten. Ik kan gemakkelijk met hen communiceren, de mensen die hier komen spreken meestal Nederlands, Frans, Engels en/of Arabisch. De mensen die gewend zijn aan het centrum kennen mijn naam al. Ze komen gemakkelijk naar me toe en praten graag over hun dag, hun levensverhaal, hun hobby’s enz.

Tijdens deze week heb ik deelgenomen aan een paar activiteiten. Iedereen is welkom bij de activiteiten van DoucheFlux, ze zijn helemaal gratis.

Een voorbeeld van een activiteit die ik bij DoucheFlux heb meegemaakt is schilderen. Tijdens het schilderen waren ze vrij om een schilderwerk te maken. Een bezoekster vroeg me of ze mijn schilderij mocht hebben, aangezien ik het niet ging meenemen. Ze was erg blij toen ik haar zei dat ze het mocht krijgen.