Gesetteld en eerste stage week 

Hey iedereen, 

Ondertussen ben ik al een weekje in Esbjerg. Wanneer ik op het appartementje aankwam hebben de andere studenten (2 Parisiennes en 1 Hongaar) me goed opgevangen. 2 dagen later werd ik eveneens goed ontvangen op mijn stageplaats. De eerste dagen heb ik voornamelijk een rondleiding gekregen op de verschillende centra waar Steven (mijn stagebegeleider) werkt. Ik zal dus stage lopen op verschillende plaatsen: 

  • Hedelund 
  • Østerby 
  • EDR
  • ETAC
  • Home visits

Hedelund is een plaats waar mensen wonen zoals bij ons in een woonzorgcentrum. Daarnaast komen er ook mensen van thuis revalideren. Østerby is een revalidatiecentrum waar de mensen van thuis uit naartoe komen. EDR is een plaats waar mensen terecht kunnen nadat ze in het ziekenhuis hebben gelegen. Ze zien het als een tussenstop om vandaar uit te bepalen of iemand terug naar huis kan of best naar een center gaat. In de tuin van dit centrum hebben ze een parcours gemaakt om verschillende zaken vanuit het dagelijks leven te oefenen. Het zijn zaken die men moeilijk kan nabootsen in een therapie sessie. Voorbeeld: een stoppende bus of trein, het opstappen,… (zie foto’s) Er is buiten ook een pad met verschillende ondergronden (steentjes, zand, keien,…)  Ten slotte doen ze ook aan huisbezoeken. 

Naast de rondleidingen in de verschillende centra heb ik reeds een aantal van mijn vaste cliënten ontmoet. Sommige spreken een beetje Engels en andere spreken enkel Deens. Ik wil dus zeker mijn Deense woordenschat uitbreiden om een kleine conversatie te kunnen hebben met de cliënt. Momenteel communiceren we aan de hand van gebaren en dit is niet altijd evident. 

Dit weekend ga ik met de twee Parisiennes Århus bezoeken. Enjoy your weekend!!