Relajar en Zaragoza

EINDELIJK het eerste verlengde weekend (spijtig genoeg ook meteen het voorlaatste). We maakten van dit verlengde weekend gebruik om de was eens te doen. Na verschillende bronnen te raadplegen hebben we een poging gewaagd en jaja alle kleren hebben het overleefd.

Daarna was er weer een tripje naar de winkel aangezien we zaterdagavond voor 4 mensen moesten koken. We verrasten Irina (klasgenoot) en Glenn (de vriend van Joyce) op de luchthaven en daarna hebben we samen op ons appartement gegeten.

Zondag was het feestdag, San Valero. Dit is het feest van de patroonheilige van Zaragoza. Op deze dag zijn er heel veel gebouwen en musea gratis open dus besloten we terug naar plaza del pilar te gaan en de grote kathedraal van binnen te bekijken. Spijtig genoeg mochten we geen foto’s trekken want het was nog veel mooier dan we dachten. We hebben daarna ook nog La Seo bezocht, dit is een andere kathdraal ook op plaza del pilar. Aangezien het zonnetje scheen zetten we onze toeristische trip verder richting parque grande. Daar hebben we ons voor het eerst eens in het zonneke gezet aan een mooie fontein, zaaaaaaalig!!!

’s Avonds zijn we voor het eerst gaan eten samen met Irina en Glenn. Ook dit moest op de spanish way, de restaurants openen pas om 20 uur maar wij waren al uitgehongerd om 19 uur. We maakten dus een tussenstop om iets te drinken en al een kleine tapas te eten. In het restaurant bestelden we na uitleg over het menu wat tapas, een visschotel en als dessert… moelleux met ijs 😀

Maandag was het nog eens tijd om aan de conditie te werken. Dit werd gedaan in de prachtige omgeving van parque grande. Na 2x een grote toer te lopen zijn we gestopt aan toestellen om wat krachttraining te doen. Elfriede heeft hier haar spierballen laten zien, bij mij (Joyce) ging dit iets minder goed. Duidelijk nog wat werk aan de winkel: Elfriede aan conditie werken en Joyce spierballen kweken.

Het verlengde weekend ging veel te snel voorbij. Gelukkig hebben we iets om naar uit te kijken, volgend weekend zijn de examens hier gedaan en kunnen we afspreken met de 2 meisjes die hun Eramus in Leuven hebben gedaan.

Vele zonnige groetjes!!!