Het leven zoals het is… werken

We zijn halverwege de werkweek, eindelijk… Ondanks dat de stage heel leuk en interessant is zijn we blij dat het bijna weekend is. Het is spijtig dat we alle dagen van de week stage hebben, we hebben hierdoor niet veel vrije tijd buiten het weekend.

Stageplaats Elfriede: het is zowel een dagcentrum als een verblijfplaats voor mensen met Alzheimer. De therapieën die hier worden gegeven zijn altijd in groep. ’s Ochtends worden er oefeningen gegeven om de executieve functies en het geheugen te trainen. Dit is o.a.: objecten in de juiste volgorde plaatsen, memorie, … In de namiddag worden de executieve functies verder getraind met een andere groep patiënten. Op vrijdag wordt er ook creatieve therapie gegeven (zie foto mandala’s hieronder). Het Spaans is nog steeds moeilijk, zeker omdat de oudere mensen meestal een dialect gebruiken, maar het begint wel te beteren. Hieronder wat foto’s van de stageplaats.

Stageplaats Joyce: sinds de 2 andere studenten weg zijn, geeft mijn stagementor mij extra uitleg over de oefeningen die ze doet. Het is niet altijd even makkelijk om alles te verstaan maar ik begrijp het merendeel. Het lukt ook beter om af en toe een gesprek tussen mijn stagementor en de patiënt te volgen. De hele dag door komen er patiënten voor een half uur individuele therapie. Dit zijn patiënten met een CVA, radiusfractuur, artrose, … Ik heb al veel bijgeleerd over zowel de ziektebeelden als mogelijke behandelingen. Bij de patiënten met een hemiplegie werkt ze volgens een methode dat wij in België niet geleerd hebben, KABAT.

Tijdens mijn (Joyce) looptoertje vandaag heb ik nog veel mooie plaatsen van Zaragoza ontdekt, dingen die we zeker dit weekend kunnen doen! Parque Grande is het grootste park van Zaragoza en ligt blijkbaar helemaal niet ver van ons appartement. Toffe vooruitzichten voor dit weekend dus!

Tot zover het verslag van de hardwerkende mensen!

Groetjes uit het warme (jaja 14°C) en zonnige Zaragoza!