Voorbereidingen

Slecht begin….

Anderhalve week voordat ik naar Tenerife vertrok werden mijn geplande bezoeken aan neurologisch rehabilitatiecentrum Neuro Centro geannuleerd (twee bezoeken; het volwassenencentrum en het centrum voor kinderen).

Wat een teleurstelling! Ik kreeg plots te horen van de directrice die zelf ergotherapeut is dat ze besloten had die hele week te sluiten…
Daar zat ik dan, met een vooruitzicht van minus twee bezoeken… En over 1,5 week zou ik al vertrekken!

In allerijl heb ik instanties gemaild en gebeld (woonzorgcentra, ziekenhuizen, scholen). Vooral telefonisch was lastig omdat de Canarios zeeer snel Spaans praten en dit moeilijk was voor mij om te verstaan…

Wat ik wél begon te begrijpen was dat de week van 25 april (de week dat ik in Tenerife zou zijn) de meest heilige feestweek ‘Semana Santa’ ging zijn….Blijkbaar is de week VOOR Pasen de meest religieuze viering voor de Spanjaarden.
Dit wil zeggen: Scholen zijn die week gesloten, evenals universiteiten en de meeste MFC’s, omdat de kinderen en ergotherapeuten die week met verlof zijn.
Oeps! Worst case scenario dus om een ergotherapeutische ervaring op te doen. Ik wist totaal niet dat het die week een verlof week ging zijn. Stom?! Maar ook: waarom heeft niemand mij dit per mail laten weten? Waarom wordt er eerst toegezegd en vervolgens op het allerlaatste moment geannuleerd? A l’Espagnol, zeker…?

Ik heb niets meer kunnen regelen voor mijn vertrek uit België.

Ik had dus één bezoek staan bij Claudia, ergotherapeute in een multidisciplinair centrum voor kinderen met een beperking. Ze liet weten dat haar dag mogelijk minder gevuld zou zijn omwille van de vakantieweek, maar dat er hopelijk toch een aantal kinderen zouden komen.

Verder kreeg ik dus geen bijkomende bezoeken geregeld voor mijn vertrek.
Dus veranderde ik van aanpak: mijn plan was om ter plaatse aan te kloppen bij woonzorgcentra (die blijven natuurlijk open tijdens een feestweek) in de hoop dat ik toch ergotherapeutische ervaringen op zou kunnen doen op Tenerife…

Ik kan je vertellen, ik vertrok uit België met een behoorlijk hopeloos gevoel.

Stay tuned…!