Inpakken en wegwezen!

Nog niet naar huis maar wel morgen naar Stockholm!

Het is al even geleden dat we nog eens geblogd hebben maar bij deze maken we het weer goed.
2 weken geleden hebben we bezoek gehad van onze Belgische vrienden. Samen met hen hebben we Turku nog wat meer verkend en zijn we zoals rasechte Finnen gaan ijsduiken. Veel ijs was er niet te bespeuren maar het water was alleszins wel heel koud! We zijn 3x in het water geweest, er was trouwens geen andere optie om af te koelen van de hete sauna want douches hadden ze daar niet… Gelukkig hebben we ons diploma gekregen zodat we kunnen bewijzen dat we dit aangedurfd hebben!

Dinsdag hebben we met Get Finternational typische Finse blueberry pie gebakken! Het recept was een beetje anders dan onze recepten van de Boerinnenbond maar het was zeker niet minder lekker. En we hebben weer wat nieuwe mensen leren kennen dus het was zeker een geslaagde avond.

Het weekend hebben we rustig door gebracht, hoewel zondag toch iets wat sportief was. We zijn het zwembad gaan ontdekken. We hadden al lang deze plannen in ons hoofd maar telkens kwam er wel iets tussen… Toen we in het water wilden gaan, hield de verantwoordelijke ons tegen. Ze probeerde in gebrekkig Engels ons duidelijk te maken dat we met ‘onze lange haren’ niet zomaar in het water mochten. Even later kwam ze aanlopen met een badmuts. Te vergelijken met een douchekapje of een bomma badmuts… Stonden we daar met grote ogen naar elkaar te kijken! Ellen deed hem onmiddellijk aan omdat ze niet uit het zwembad wou gezet worden maar Suzan deed rebels en zwom zonder!
We snapten niet goed waarom we die moesten dragen want er waren verschillende vrouwen met langer haar die ook geen badmuts droegen…
Na het zwemmen hebben we afgesloten met een sauna. Dit bevalt ons wel dat we zo vaak naar de sauna kunnen gaan en voornamelijk voor de spotprijzen.
Terug thuis besloten we om onze planning nog op te maken voor de laatste weken. We wilden nog graag Tallinn in Estland bezoeken. Dus zo gezegd, zo gedaan. Van 12-14 april zullen we Helsinki en Tallinn bezoeken. We moeten de boot in Helsinki nemen dus hebben we ineens een tripje naar Helsinki ook gepland. 2 vliegen in 1 klap!
Gelukkig is het maar 2,5u met de boot tot in Tallinn want Ellen vertrouwd die zee toch niet 100%.

Dinsdag hebben we weer met Get Finternational een activiteit gedaan, ditmaal was het paaseieren versieren. Om in de Paas-sfeer te komen! De eieren hebben we niet meegenomen want ze waren niet gekookt en niet uitgeblazen. Dus we vertrouwden het zaakje niet! Nadien zijn we nog iets gaan eten met Ellen, Charlotte en Lisanne om later naar Loose Tuesday te gaan. Dit is een free podium waar iedereen iets kan performen. We hadden afgesproken met onze tutors en met Matthijs. Het begon met een stand up comedian. Allee, hij dacht dat hij grappig was want niemand snapte de moppen en bijgevolg werd er ook niet gelachen… Gelukkig werd het erna beter en traden er best goede artiesten op!
We hebben het niet laat gemaakt want woensdag hadden we examen Fins.
Woensdag dus zelf nog wat studeren en ’s avonds naar het examen! We wisten dat het examen niet moeilijk ging zijn dus hadden we er vertrouwen in. Op 20min was de klus al geklaard! We kregen net een mail met onze uitslag, en we zijn beiden geslaagd! Alweer een zorg minder.

Donderdag meteen terug examen van spalken maken. Hier waren we iets minder zeker van omdat we hadden gehoord dat een andere groep er 6u over gedaan had. Dus met een klein hartje vertrokken we ’s morgens naar school.
We mochten alles gebruiken wat we hadden: boeken, internet, elkaars kennis…
Suzan en ik zaten niet in hetzelfde groepje maar we konden wel ongestoord aan elkaar vragen stellen want niemand begreep ons toch!
Uiteindelijk hebben we het er goed van af gebracht en zijn we beide geslaagd!  Zelfs al had het groepje van Suzan nog nooit van de ‘Kleinert spalk’ gehoord maar met haar deskundig advies hebben ze het tot een goed einde gebracht.

Morgen vertrekken we voor 4 dagen naar Stockholm met Suzans papa en broer Ward. Wij vertrekken morgen om 8.45u met de ferry naar Stockholm, dit zal ongeveer 11u duren. Maar op de boot is een zwembad, sauna, discotheek… We zullen ons niet vervelen! Ongetwijfeld volgt er een uitgebreid verslag nadat we terug zijn.
Al zal het nog even druk zijn als we terug komen want dinsdag moeten we een presentatie geven over stage en woensdag een bezoek doen aan een stageplaats van een andere Erasmus student.

Tot de volgende!!

Dit bericht is geplaatst in Aankondigingen. Bookmark de permalink.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *