Gepakt en gezakt

Of toch niet helemaal. Maar we zijn er in gedachten al mee bezig! Morgen avond om 20.30 vertrekt de bus voor een lange rit richting Lapland namelijk Saariselkä. Om de 3 uur maken we een stop met de bus, nodige plaspauzes ingerekend dus! Om 8u komen we aan in Kemi, waar mogelijke inkopen gedaan kunnen worden en we het ijskasteel zullen bezoeken. Indrukwekkend volgens reacties van anderen, en de foto’s zijn veelbelovend. (Het is ’s werelds grootste ijsburcht.)

3189_6

Bar in het ijskasteel

Bar in het ijskasteel

Nadien zet de trip zich verder naar Rovaniemi, waar we een bezoek zullen brengen aan de Kerstman. Hier is een heel dorpje van de kerstman waar ook de ‘elfjes’ zouden wonen en zijn rendieren staan. En alles bevindt zich bij de Arctic circle.

Santa's village.

Santa’s village.

Na dit alles reizen we verder naar Saariselkä om ons te installeren in de cottage met de andere reisgenoten. 25/02 gaan we in de voormiddag naar de Husky safari. Hier kijken we heel erg naar uit! Hopelijk zijn we dan al een beetje uitgerust van de reis. De rest van de dag zullen we het dorp verkennen en eens kijken hoe het zit om de andere dagen te kunnen skiën.

Verder plannen liggen nog niet vast, behalve de jacht op het noorderlicht (laat ons hopen dat we het kunnen zien!), en gaan sleeën. In Saariselkä is er sleepiste van 1,3 km lang! Ik denk niet dat we die vaak zullen doen, het naar boven wandelen lijkt ons net iets te lang!

Zondag 1 maart in de voormiddag zullen we terug thuis zijn, en updaten we jullie na wat bijslapen! Voor de geïnteresseerden kan je hier een filmpje krijgen waar de lapland trip aangeraden wordt!

De voorbije week was verder niet zo speciaal. Op stage was het heel rustig, te rustig! Maar dat zou aan de vakantie gelegen zijn. Laat ons hopen want nu hadden we niet veel te doen. Wel hadden we een cliënt dat op de vorige paralympische spelen zilver haalde in dressuur! Nu is ze zich volop aan het voorbereiden voor de spelen in Rio, we zullen ze in het oog houden. In April komt ze naar België om in Waregem een wedstrijd te rijden. Een heel toffe dame!

Tijdens onze dagelijkse rit richting Turku komen we steeds meer te weten over de vreemde gewoonten van Tarja! Altijd iets te beleven in die auto. Nu vertelde ze over een spelletje dat zij en een vriendin van haar spelen. Het gaat als volgt: Onderweg bekijkt ze telkens de nummerplaten van andere auto’s en ze start bij 999 eens ze die nummerplaat gezien heeft gaat ze op zoek naar 998, nadien 997 en zo verder. De auto’s moeten door haar gezien worden en niet door een andere en enkel als ze in volgorde gezien worden zijn ze geldig. Zotte spelletjes hebben ze hier in Finland! Ze is begonnen in de zomer en was momenteel aan 939. Nog een lange weg te gaan dus 🙂

Moika!

Dit bericht is geplaatst in Aankondigingen. Bookmark de permalink.

Eén reactie op Gepakt en gezakt

  1. kristien denayer schreef:

    Suzan en Ellen, doen jullie voor mij de groetjes aan de kerstman en de elfjes? Geniet maar met volle teugen van jullie Laplandreis!! Kristien

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *