Aankomst in Spanje

Hola todos,

De wekker ging af om 3u30, het was tijd om naar de luchthaven te vertrekken. Vol spanning nam ik alleen het vliegtuig vanuit Charleroi naar Madrid. In Madrid moest ik overstappen op een ander vliegtuig naar La Coruña. De luchthaven van Madrid was zo groot, dat ik zelfs een bus moest nemen om van Terminal 1 naar Terminal 4 te geraken. Eens toegekomen in La Coruña nam ik een taxi tot aan mijn appartement. Aan mijn appartement wachtte de huisbazin mij op voor een rondleiding. Hiervoor moest ik mijn beste Spaans bovenhalen. De huisbazin kon namelijk geen Engels, enkel Spaans. 

Daarna was het tijd om boodschappen te doen. Gelukkig is er dichtbij mijn appartement een Lidl, dat ik te voet kan bereiken. Ik kocht voor s’avonds een diepvriespizza, zodat ik de eerste dag nog niet moest koken. Na een lange en vermoeiende dag kroop ik in mijn bedje.

Zondag ben ik samen met Gabriella, een Italiaanse studente, de buurt gaan verkennen. We namen samen de bus tot in het centrum. Daar liepen we rond in de winkelstraten en aten s’middags in een tapasbar. Tapas zijn super goedkoop en lekker, je vindt dit bijna in elke bar in Spanje. Ik betaalde ongeveer €5 voor een drankje en wat tapas.

Daarna deden we een wandeling in de buurt van Torre de Hércules. Dit is een oude Romeinse vuurtoren, dat zelfs op de Werelderfgoedlijst staat van de UNESCO. Dus zeker de moeite waard om te bezoeken!

Vandaag gaat mijn eerste stagedag van start! Ik ben benieuwd om de ergotherapeuten vanuit het centrum te ontmoeten. Ik hou jullie binnenkort verder op de hoogte over mijn unieke ervaring op mijn stageplaats!

Hasta pronto!

Ellen xxx