Eerste twee dagen in Oviedo

¡HOLA!

Woensdag 25 oktober zijn Lindsay, Rawin en ik, Emma, aangekomen in Oviedo voor het ENOTHE congres. Om 11u20  vlogen we naar Frankfurt, waar we moesten overstappen om Oviedo te bereiken. We bereikten ons verblijf om 18 uur. Lindsay en ik verblijven in een studio in het Campus Aparthotel, terwijl Rawin in het Favila Hotel verblijft, dat op slechts 15 minuten van ons verwijderd is. Hij bevindt zich in het stadscentrum, dicht bij de winkelstraten en vele bezienswaardigheden. Hij zal zich hier dus zeker niet vervelen.

Gisteren hadden we onze eerste congresdag, waarop we verschillende lezingen, mondelinge presentaties met aansluitende Q&A’s, workshops en meer konden bijwonen. We woonden twee lezingen bij van keynote sprekers, namelijk die van Dr. Thais Pousada en Dr. Eva Wæhrens. Daarna volgden Lindsay en ik een oral presentation over learning, studying, self-efficacy and needs to practice communication.

Rawin heeft een info sessie gevolgd in verband met technologie binnen de gezondheidszorg en een nieuwe aanpak voor de studie. Studenten van de Vives hogeschool hebben een app ontwikkeld waarmee iedereen verschillende transfers op de juiste en ergonomische manier kan bekijken, met een 3D-visualisatie waarbij elke gezichtshoek kan worden waargenomen. Deze app heeft tot doel het gezondheidspersoneel bewust te maken van de juiste werkwijze bij transfers. Het zou ook een positieve invloed hebben op studenten, die hiermee een duidelijk voorbeeld hebben bij het leren van verschillende transfers. Daarnaast was er een sessie over het gebruik van VR, dat kan helpen bij het observeren van reacties in verschillende situaties en hoe mensen omgaan met pathologieën zoals neglect. Hoewel Rawin gelooft dat dit potentieel heeft, zijn er nog enkele verbeterpunten. Tot slot kregen ze informatie over een nieuwe studiemethode: een volledige ergotherapiestudie via afstandsonderwijs, wat hij een goed idee vindt, aangezien niet alle studenten gemakkelijk aanwezig kunnen zijn.

Lindsay volgde vervolgens een workshop over dysfagie, waarbij ze zelf kon ervaren hoe het is om met een beperking te eten en te drinken (denk aan ingedikte vloeistoffen, aangepaste voedseltexturen en eten in een ongemakkelijke positie).

Rawin nam deel aan een workshop over 3D-printing, dat veel mogelijkheden biedt om materialen op maat te maken voor individuele behoeften, zoals spalken en op maat gemaakte potloodhouders.

Ikzelf volgde een workshop over ergotherapie in het onderwijs, waarbij we hebben besproken hoe studenten worden voorbereid op een carrière in dit werkveld en of deze voorbereiding voldoende is.

Als afsluiting woonden we allemaal een bijeenkomst bij met als onderwerp “Teaching and Learning Methods for Social Change: How do we do that?”. Om 18u15  namen we ook deel aan de Social drink, waar we nieuwe mensen hebben ontmoet, hoewel we dit ook al tijdens de sessies zelf deden.

Hasta pronto