Dag 2 en 3 – De toerist uithangen

De toerist uithangen,

Het is iets wat je toch moet doen als je naar een nieuwe stad gaat. Dag 2 en 3 waren dus zo’n dagen voor ons. Dinsdag zijn we “Uptown” gaan ontdekken. Vele gebouwen en kerken mochten zijn we tijdens onze wandeling eigenlijk altijd per toeval tegengekomen (zoals de kathedraal en st mark’s church). Wat viel direct op: De hoeveelheid aan verbouwingen er op dit moment gaande zijn. Er staan veel dingen omringd met hekken of in de stellingen.

Gelukkig konden we nog andere dingen bezoeken dan enkel de grote gebouwen, en kwamen we tussendoor even tot rust in een café met een chocolademelk.. of liever, chocoladepudding. Met dank aan google maps vonden we ook onze weg richting het museum van “broken relationships”. Echt wel een aanrader voor de 40 kuna die we betaalde. (40 kuna = 5,30 euro). Hier leerde we dat broodroosters soms wel is konden verdwijnen na een breakup.

Dag 3 was dan een downtown bezoekje, rondom ons appartement. We vonden het winkelcentrum.. maar waren ook vaak in de war met hoe de straten nu eigenlijk liepen. Het was een avontuur waarbij we uiteindelijk gewoon weer in Uptown belandde, om daar nog een beetje rond te neuzen.