Onze eerste ervaring in Sterreweg

Maandag 30 januari vertrokken we vol spanning naar onze nieuwe stageplaats. Die sterreweg is opgericht voor kinderen die niet ‘goed genoeg zijn’ voor het normale onderwijs. Het zijn kinderen met fysieke en mentale beperkingen. De meest voorkomende  pathologieën zijn: cerebrale parese, spina bifida, down syndroom, foetaal alcohol syndroom en autisme. 

Ze hebben de kinderen onderverdeeld in 4 klassen: een groep van 0-4 jaar, een van 5-9 jaar, een van 10-18 jaar en een ouderengroep van 18+.

De kinderen komen van overal uit de buurt omdat er pas meer dan 100km verder een andere opvang te vinden is. De meeste kindjes komen uit de townships, wat wil zeggen dat de in zeer schrijnende omstandigheden leven. De ouders hebben eigenlijk geen middelen om dit kind goed te verzorgen en zijn heel dankbaar dat hun kind naar Sterreweg kan gaan.

Ook in Sterreweg moeten ze rekenen op andere organisaties om hun infrastructuur uit te breiden en om betere materialen te kunnen aanschaffen. 

Onze eerste ontmoeting met de ergotherapeuten was zeer aangenaam. Ze geven ons veel verantwoordelijkheid, maar kunnen steeds bij hun terecht met vragen. We zijn benieuwd wat de volgende dagen ons gaan brengen.