Hygge op z’n Deens!

Hej!

Wat ons echt opvalt is hoe vriendelijk de Denen zijn! Iedereen zegt vriendelijk goeiedag, als we iets niet weten (de Denen herkennen ons echt als toeristen) vinden ze het geen probleem om ons te helpen, ze nemen hier dan ook alle tijd voor. Ook het excuseren als ze ergens aanlopen of wanneer iemand tegen hen aanloopt is opvallend. Het is echt aangenaam om in zo een ‘warme’ stad rond te lopen (niet letterlijk want het regent hier de hele tijd).

Een grote fascinatie van de Denen zijn hun tunnels en bruggen, een straat oversteken? Dat kan via een tunnel of een brug. Een trein die een weg moet kruisen en liever geen slagbomen? een tunnel of een brug voro die trein. Een drukke autobaan, waar anders teveel file zou zijn? een tunnel of een brug. De tunnels en bruggen zijn hier niet meer weg te denken.

tot slot heb ik ook opgemerkt hoe koningsgezind de Denen zijn. Ze zijn echt fan van het koningspaar en de troonopvolgers. Ze vertellen ook trots over hun koningshuis.

En wat we ook opgemerkt hebben, de hartjes op hun geldstukken. Dit is ons pas nu opgevallen. De hartjes zijn niet zo opvallend, maar ze staan er wel.

Tot morgen!