Our first days…

Hello Hello!!

Sorry for waiting but it was a very busy week!

Poniedziałek begonnen we aan onze eerste stagedag, deze begon met het nodige papierwerk. We leerden Agnieszka en Justyna kennen in ‘ the dining room’. We kregen van hen de nodige informatie over de werking van het weeshuis en over onze volgpatiëntjes. Daarna was het tijd voor een rondleiding, waarbij we kennis maakten met de kinderen. Bij de eerste kennismaking zagen we vele blije gezichtjes, maar door de taalbarrière was het een beetje onwennig en wisten we niet goed wat we moesten verwachten. Na enige tijd met de kinderen door te brengen werd het al snel duidelijk dat het echte lieverds zijn. Om de laatste uren van onze stagedag af te sluiten, speelden we samen met hen. Dit was een leuke manier om de kinderen beter te leren kennen.

Wtorek hebben we heel wat bijgeleerd. Tijdens ons eerste ontbijtmoment met de (oudere) kinderen en de verzorgers bleek ook hier de taal (Pools) ‘a real struggle’. Als ergo’s gingen we hier op een creatieve manier mee om, door gebruik te maken van bepaalde handgebaren (en ook soms wel voeten😊) om duidelijk te maken wat we bedoelden. Na het ontbijt was het tijd voor wat actie en trokken we met onze kindjes naar de ‘gymroom’. Daar leerde Agnieszka ons de technieken van Shantalamassage aan. Dit was zowel voor de kinderen als voor ons zeer rustgevend. Hierna gingen we naar de ‘playroom’ waar we ondergedompeld werden in de Poolse Sherborn. Hier zongen we Poolse liedjes die moeilijk waren om mee te zingen, dus verzonnen we onze eigen Poolse woorden. Tijdens de middag hebben we meegeholpen met de maaltijdbegeleiding. Dit eindigde soms in een battlefield (the food was everywhere!!) Na de middag trokken we ons terug met onze volgpatiëntjes in ’the gymroom’. Hier mochten we de sensorische integratie observeren en uitproberen bij de kindjes. Het werd al snel duidelijk in welk materiaal elk kind geïnteresseerd was.

Środa i czwartek zetten we onze dagelijkse routines verder. We mochten nu zelfstandig de Shantalamassage en sensorische integratie uitvoeren bij onze volgpatiëntjes. Dit verliep vlotter dan verwacht. 

Piątek namen we de bus naar Wroclaw om ons tweede weekend daar door te brengen. We trokken de stad in en kwamen enkele winkelcentra tegen. Aangezien het nog vroeg was hebben we aan de verleiding kunnen weerstaan😉. ‘S avonds zijn we een lekkere hamburger gaan eten in het Hardrock café en daarna zijn we de gezellige kerstmarkt gaan verkennen.

Niedziela mochten we vroeg uit de veren. Met een beetje stress trokken we naar de campus van de opleiding kinesitherapie om daar les te geven over ergotherapie en het werk in België. De meeste studenten waren zeer geïnteresseerd en schrokken van het loon dat wij als ergo in België verdienen. Hier verdienen zij rond de 700-800 euro/maand! 

Nadien keerden we terug naar Jaszkotle waar we met een 8-tal kinderen naar een ‘Santa Claus party’ gingen. Hier hielpen we hen bij de creatieve activiteiten en leerden we meer over hoe men Santa in het weeshuis viert. Na deze vermoeiende dag keerden we terug naar ‘ons huis’ en kropen we moe maar voldaan in ons bed…

Benieuwd wat deze week ons brengt!

Dobry wieczór wszystkim!