2e week stage in Polen

 

Hallo allemaal!

Ook deze keer misschien met een beetje vertraging maar bij deze vinden jullie hier onze avonturen tijdens onze 2e week stage in Polen.

Zoals jullie al zullen denken was deze ‘werkweek’ een korte week. We zijn maandag, dinsdag en woensdag met de kinderen aan de slag gegaan en vertrokken donderdag op verlangd weekend naar Krakau.

Op maandag kwamen er studenten fysiotherapie van de universiteit van Wroclaw langs om de kennis om te zetten in de praktijk. Ook wij mochten meevolgen en kregen dan ook de opdracht om aan de studenten te tonen en uitleggen hoe Shantala-massage in zijn werk ging. Deze ervaring bracht zoals verwacht toch een paar onwennige momenten met zich mee waarin Jenneke haar beste Engels moest boven halen om zich uit te drukken. Kelly daarentegen wist zich goed te redden.

Op dinsdag kwam er weer een groep studenten langs die op hun buurt ook de theorie in de praktijk kwamen ervaren. Verder deden we samen met de studenten een sessie Sherborn die dag. In de namiddag gingen we aan de slag met 2 van de 4 patientjes. Hierbij oefenden we verder op se sensorische integratie en onder andere ook de zitbalans. Later in de namiddag stelde we voor om met 2 kindjes te gaan wandelen in het omliggende park. Dit was echt een fijn moment omdat we konden zien dat de kinderen er ook van genoten. Het was namelijk een extra speciaal moment want het was de eerste keer dat ze buiten de 4 muren van hun kamertje kwamen.

 

Op woensdag probeerden we een creatieve activiteit uit met 2 van onze kindjes (Het inkleuren van Santa Claus met wasco’s en het scheuren van papiertjes om op een tekening te kleven). Dit verliep echter helemaal anders dan we in onze gedachten hadden. De kinderen hadden enkel interesse in de omgeving en vonden het leuker om met de wasco’s te smijten in plaats van de kleuren. We hebben op dat moment creatief ingespeeld op het gedrag van de kinderen en zo werd het uiteindelijk toch nog een interessante activiteit.

Tijdens ons verlengd weekend van donderdag tot zondag zijn we naar Krakau geweest. Deze uitstap hebben we gecombineerd met een bezoek aan Auschwitz-Birkenau en de Wieliczka- zoutmijnen. Dit was een zeer bijzondere ervaring waar we meer te weten zijn gekomen over een stukje geschiedenis van Polen. Woorden komen te kort wat een diepe indruk Auschwitz- Birkenau heeft nagelaten. Het was zeker en vast de moeite waard! Ook de zoutmijnen waren kunstwerken op zich. Achter elk beeld, elke gang zat een verhaal.  Zaterdagavond bezochten we nog de lokale kerstmarkt in Krakau. Hier trotseerden we de kou en besloten we om buiten op de kerstmarkt te eten bij -10°C. Brrrrr! Na een zwaar maar indrukwekkend weekend keerden we terug naar Jaszkotle om onze laatste stageweek in het Jana Pawla II Healthcare centre for children in te zetten.

Deze week gaat onze laatste stageweek al van start.. Het afscheid zal zwaar worden😔