Eerste dag in Polen

Dobry wieczór,

Onze eerste dag in Polen was al een heel avontuur. Het begon deze ochtend al toen er hevige sneeuwbuien over België trokken. De wegen naar de luchthaven lagen er echt slecht bij, maar gelukkig kwamen we wel nog op tijd aan (weliswaar met 1 kilootje te veel aan bagage maar dit werd gelukkig door de vriendelijke dame achter de incheckbalie van Ryanair door de vingers gezien 😀 ).  

Onderweg kregen we dan ook nog te horen dat onze vlucht was uitgesteld naar een later uur door de hevige sneeuwval. Rond 15u30 arriveerde we in Wroclaw waar het (JAJA!) warmer was dan in België. Eenmaal aangekomen namen we een bus die ons in het centrum van Wroclaw dropte. Vol goede moed begonnen we aan de wandeling naar ons hotel. Na een tijdje zagen we dat het pijltje op onze routeplanner met moeite verder ging. Voor we ons hotel zouden bereiken zouden we nog een wandeling van een uur voor de boeg hebben. Maar we gaven niet op en zette de wandeling verder. Na ongeveer 10 minuten stappen (met elk 30 kilo + 1 kilo geschonken bagage van Ryanair 😀 ) waren we het beu en zochten we een alternatief. We namen dan maar de metro, niet wetende of we juist waren. Gelukkig hadden we goed gegokt en kwamen een vriendelijke Pool tegen die ons de weg naar het hotel toonde (en Astrid haar bagage droeg, daar ging de hoop voor Kyana en Melissa 😀 ).

Toen kwamen we aan in het hotel. Personeel was niet echt vriendelijk, zeer kleine kamers, geen eetgelegenheid en erg afgelegen EN gedurende het schrijven van dit blogbericht ontdekken we dat we zullen slapen op een plank ipv lattenbodem…. Daar gaat onze rug. Een tegenvaller dus! Voor iets te eten moesten we dus terug gaan naar van waar we kwamen. We namen terug de metro. In het centrum van Wroclaw gingen we naar een winkelcentrum waar we iets konden eten.

Met volle moed gaan we nu slapen zodat we klaar zijn voor onze tweede dag. Tot snel!

Astrid & Kyana