“Hier weer ne kabouter”

Hallo,

Vandaag begon onze dag met een wit laagje sneeuw. Dit was een groot verschil met gisteren. Gisteren was het hier 11 graden en vandaag met moeite 1 graad. We startte onze dag met een uitgebreid ontbijt in het hotel waar we verbleven. Nadien gingen op stap naar het centrum van Wroclaw. Hier zochten we de wel befaamde kabouters. Het was een leuke wandeling en kwamen er al snel een paar tegen. We schrokken er van hoeveel het er waren en kwamen ze onverwacht tegen op de meest bizarre plekken.

We wouden ook de toren van de Sint-Elisabeth kerk beklimmen maar deze was toe wegens het slechte weer. Spijtig… Gedurende onze wandeling kwamen we verschillende historische gebouwen tegen en gingen we een bezoekje brengen aan de plaatselijke candy shop. Hier maakten ze zelf lolly’s. Heel fijn om te zien!

Daarna gingen we iets eten in een pasta bar, om nadien onze tocht verder te zetten naar Jaszkotle. Een vriendelijke taxi man bracht ons tot aan de deur van onze stageplaats. Hier werden we vriendelijk ontvangen door de sjoster (Pools woord voor zuster). Na onze buikjes vol te hebben gegeten, konden we ons eindelijk installeren op onze kamer.

Na een vermoeiende dag gaan we ons klaarmaken om in ons bed te kruipen. Het is momenteel nog altijd aan de sneeuwen en er ligt al een dik laagje.

Morgen beginnen we aan onze eerste stagedag en moeten we dus vroeg uit de veren. Spannend!!