Dag 1: Aankomst in Valens

Vandaag, zondag 7 april 2019, ben ik aangekomen in Valens/Pfäfers, in Zwitserland, dat mijn verblijfplaats vormt voor de komende week. Ik logeer in het Staff House Madrus, dat op zo’n 250 meter van het Ziekenhuis ‘Kliniken Valens’ gelegen is. Na mij geïnstalleerd te hebben op mijn kamer, heb ik de omgeving rond het revalidatiecentrum verkend. Het centrum is prachtig gelegen. De bijgevoegde foto’s bewijzen dit.  Ik heb een wandeling gemaakt langs een smal bergpad, door het bos, dat uitliep op een uitkijkpunt, waar je een mooi panoramisch zicht had over Bad-Ragaz, het dichtst bijgelegen stadje.

Een minpuntje aan mijn reis is dat ik bij de grens van Zwitserland vergeten ben mijn mobiele data van mijn GSM uit te zetten, omdat de GPS aanstond. Hierdoor liep de rekening vrij snel op en na een half uur zat ik al aan 60 euro boven mijn limiet van mobiele data.
Ook gebruikt men in Zwitserland een ander stopcontact dan in België. In de kamer is ook maar 1 stopcontact aanwezig, die dient voor de modem van de kamer. Gelukkig heb ik een verlengsnoer mee om dit probleem op te lossen. Morgen moet ik dus enkel op zoek naar een adapter voor mijn verlengsnoer voor dit soort stopcontact. Men heeft mij gezegd dat dit in het postkantoor te verkrijgen is.